Bitcoin koers spiegelt lanceerpatroon Spot Bitcoin ETFs

De recente dalingen van de bitcoin koers lijken op de dalingen die we zagen tijdens de lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs in januari. Volgens sommige analisten zou dat kunnen betekenen dat we volgende week al een nieuwe opleving zien voor bitcoin.

Bitcoin koers zakt na lancering ETFs in Hong Kong

Opvallend is dat bitcoin deze week daalde, nadat de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong werden gelanceerd. Grappig genoeg zagen die ETFs wel even 217 miljoen dollar aan instromen. Ondanks dat wisten zij de bitcoin koers niet op te tillen en daalde de digitale munt met 7 procent sinds die lancering.

WhereAt Social mede-oprichter Quinten Francois was op Twitter één van de eerste analisten die de dalingen van bitcoin aan de lancering van deze ETF koppelde.

Volgens Francois is het wachten op volgende week, mits bitcoin exact hetzelfde patroon volgt als tijdens de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in januari.

Stockmoney Lizards is nuchter over de koersontwikkeling van bitcoin en claimt dat er “geen rechte lijn naar de top” bestaat. “Deze correctie was meer dan nodig.”

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong bijdroegen aan de dalingen. Zij zagen namelijk een instroom van ruim 200 miljoen dollar, terwijl er juist in de VS sprake was van een uitstroom van bijna 800 miljoen dollar over diezelfde periode.

Beperkte handelsvolumes

Daarnaast was er in Hong Kong sprake van minimale handelsvolumes. Op de de eerste dag werd er bijvoorbeeld voor “slechts” 12,4 miljoen dollar aan handelsvolume gerealiseerd, terwijl dat voor de Verenigde Staten om 4,6 miljard dollar ging.

Overigens hadden ze qua timing misschien een beter moment kunnen uitzoeken in Hong Kong. De maanden na de bitcoin halving worden vaak gekarakteriseerd door zijwaartse koersactie.

Als je dat samenvoegt met de geopolitieke spanningen waar momenteel sprake van is en de hoge inflatie in de Verenigde Staten, dan heb je niet het ideale recept voor de lancering van een bitcoin-product.

https://twitter.com/EricBalchunas/status/1785282088242950326

Volgens Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas moeten we niet al teveel van de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong verwachten. De markt daar is namelijk 168x kleiner dan die van Amerika.


The post Bitcoin koers spiegelt lanceerpatroon Spot Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.