Bitcoin koers schiet voorbij $71.000: is de bullmarkt weer terug?

De bitcoin koers is weer voorbij het niveau van 71.000 geschoten en dat lijkt het gevolg van positief nieuws vanuit het financiële hart van Londen. Daar is namelijk goedkeuring gegeven aan een marktplaats voor het verhandelen van bitcoin en ethereum exchange-traded notes (ETNs); die in mei moet lanceren.

Vanaf 8 april is het mogelijk om aanvragen in te dienen voor dergelijke producten bij de London Stock Exchange.

Sterk opwaarts momentum voor bitcoin

Het in Singapore gevestigde QCP Capital zei op Telegram dat er sprake was van “sterk opwaarts momentum” voor bitcoin na deze ontwikkeling, terwijl steeds meer fondsbeheerders de digitale munt aan portfolio’s toevoegen voor diversificatie-doeleinden.

Volgens QCP Capital zijn medewerkers bij vermogensbeheerders en grote banken “positief geschrokken” van de enorme vraag vanuit hun klanten voor Spot Bitcoin ETFs en verzoeken om gestructureerde producten.

Over de afgelopen 24 uur leverde dat voor bitcoin een stijging van 6,14 procent op. Daarmee staat het met de huidige koers van 71.013 dollar weer heel dicht in de buurt van zijn all-time high.

Nu wordt het afwachten of bitcoin dat positieve momentum kan doorzetten gedurende de rest van de handelsweek. De focus zal daarbij uiteraard liggen op de prestaties van de Spot Bitcoin ETFs, die gisteren voor het eerst in vijf dagen weer een positieve dag zagen.

Matige ETF-stromen geen reden tot zorgen

De analisten van Bitfinex zien de afnemende instromen van de Spot Bitcoin ETFs vooralsnog niet als een reden om ons grote zorgen te maken over de bitcoin koers.

Zij claimen dat het vooral lange-termijn holders zijn die op dit moment hun winsten pakken en profiteren van de enorme stijgingen die bitcoin de afgelopen maanden doormaakte.

Hetzelfde geldt voor aandeelhouders van GBTC, een fonds dat al sinds 2013 bestaat, waar waarschijnlijk een hoop mensen op gigantische winsten zitten.

Door de hoge managementfee die zij hanteren is het niet gek dat mensen nu besluiten om hun winsten te pakken, wat uiteraard impact heeft op de bitcoin koers.


The post Bitcoin koers schiet voorbij $71.000: is de bullmarkt weer terug? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.