Bitcoin Koers Registreert Eerste “Golden Cross” Ooit – Gaat Bitcoin Stijgen Naar Nieuwe ATH?

Terwijl de Bitcoin koers verder daalt als gevolg van een verlies van momentum, zou dit binnenkort om kunnen keren. De Bitcoin koers heeft deze week namelijk een “Golden Cross” gevormd op de weekly chart, normaal gesproken een teken dat de trend van Bitcoin binnenkort zou kunnen omkeren.

In dit artikel kijken we naar wat er gebeurd is op de Bitcoin weekly chart en of Bitcoin binnenkort weer kan stijgen als gevolg hiervan.

Bitcoin Koers Daalt Maar Blijft Bullish op Langere Termijn – Golden Cross en de Bitcoin Halving

Een “Golden Cross” is een bullish signaal op de technische grafiek waarin een korte termijn moving average boven een lange termijn moving average stijgt. Deze week is bijzonder voor Bitcoin omdat de grootste cryptomunt zijn eerste Golden Cross heeft gevormd op de weekly chart.

De 50 moving average is boven de 200 moving average uitgestegen, wat betekent dat Bitcoin het afgelopen jaar beter heeft gepresteerd dan het gemiddelde van voorgaande jaren. Als gevolg zou Bitcoin de komende tijd nog verder kunnen stijgen, hoewel we nu juist in een correctiefase zitten.

De gevolgen van deze Golden Cross zouden dan mogelijk later pas te merken zijn, als we ze überhaupt gaan merken. Een Golden Cross op de technische grafiek, hoewel dit bullish is, is geen garantie dat de Bitcoin koers gaat stijgen.

Het is door de komst van de spot Bitcoin ETF en de opkomende Bitcoin halving, verwacht in april, die Bitcoin op lange termijn vooral bullish maakt. De Bitcoin ETF kan geleidelijk steeds meer mensen betrekken in de crypto markt, terwijl de Bitcoin halving kan zorgen dat Bitcoin schaarster wordt, wat bijdraagt aan een stijging van de koers.

Bitcoin Koers verwachting – Gaat Bitcoin Weer Stijgen?

Als we de weekly chart tevoorschijn halen, zien we dat de 50 moving average (groen) boven de 200 moving average (blauw) is gestegen. Dit gebeurde nadat de 50 MA begin 2023 hieronder daalde, typisch aan het eind van een bearish periode.

Een Golden Cross laat in dit geval zien dat de markt de afgelopen tijd bullish is geweest (in dit geval de afgelopen 50 weken). En als we kijken naar de crypto markt, dan weten we dat het verleden niet per se herhaald hoeft te worden in de toekomst.

Kortom: deze Golden Cross is geen garantie dat Bitcoin gaat stijgen de komende tijd.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin Weekly Chart met Golden Cross – TradingView

We zijn echter nog maar 3 maanden verwijderd van de verwachte tijd waarop de volgende bitcoin halving plaats zal vinden. De eerste 3 halvings hebben gezorgd voor een bull run op langere termijn, waardoor het aannemelijk is om meer bullish koersactiviteit te verwachten na de volgende halving.

De komende week zou Bitcoin nog verder kunnen dippen, mogelijk onder de $40.000, maar later dit jaar zou een stijging boven de $100.000 op tafel liggen voor BTC. De komende weken zouden dan mogelijk een goed instapmoment kunnen zijn voor investeerders.

Periode Om te Kijken naar Veelbelovende Crypto Alternatieven

Niet alleen Bitcoin is aan het dippen, zo is bijvoorbeeld Ethereum met ruim -5% gedaald deze week, Solana met -4,5% en Cardano met bijna -14%. De crypto markt is duidelijk an het afkoelen van de hype die zich opbouwde tijdens het wachten op de spot Bitcoin ETF.

De komende tijd zullen Bitcoin en altcoins waarschijnlijk verder dalen, daarom kan dit een goed moment zijn om te kijken naar de beste alternatieve crypto’s om te kopen voor een lagere prijs.

Er zijn een aantal crypto projecten die nog niet op exchanges beland zijn, daarom kun je tijdelijk profiteren van extra goedkope cryptomunten die later dit jaar kunnen exploderen. Deze onderstaande 3 cryptomunten zijn een aantal van de meest veelbelovende crypto’s om te kopen, terwijl de markt aan het dalen is.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Slimme investeerders bereiden zich alvast voor op de volgende Bitcoin halving, hierdoor is de verkoopdruk voor BTC waarschijnlijk beperkt. Een andere manier om je voor te bereiden op de halving is door zelf te minen, zonder eigen hardware en eenvoudiger dan ooit met Bitcoin Minetrix (BTCMTX).

Door BTCMTX tokens te staken verdien je extra tokens en miming credits die je nodig hebt om te minen via de cloud. Door met Bitcoin Minetrix te minen voordat de volgende halving plaatsvindt, profiteer je van dubbele block rewards ten opzichte van na de halving.

Met dit veelbelovende concept, ook wel Stake-to-Mine genoemd, heft Bitcoin Mientrix al meer dan $8,8 miljoen op weten te halen in de presale. Door deze tokens nu te kopen, heb je de mogelijkheid om ze direct te staken voor passief inkomen voordat de tokens gelanceerd worden op exchanges.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Veel altcoins zijn deze week gedaald, maar Sponge, de token die vorig jaar x100 ging, is deze week met ruim +16% gestegen op vrijdagochtend. Deze token kan nu gebruikt worden om toegang te krijgen tot de nieuwe Sponge V2, die na lancering eenzelfde soort stijging kan meemaken als Sponge (V1) deed.

Door Sponge tokens te staken, verdien je passief Sponge V2 tokens, die later dit jaar gebruikt kunnen worden in de gloednieuwe Play-to-Earn game van het project. Het is om deze reden dat de koopdruk voor Sponge is toegenomen, waardoor de verwachting groot is dat Sponge V2 erg populair zal worden.

Je kunt Sponge kopen en staken via de officiële website en hiermee dus passief Sponge V2 tokens verdienen. Binnenkort zal deze token gelanceerd worden op exchanges en kan deze token exploderen in waarde net als Sponge dat deed in 2023.

 

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat (MK) is een opkomende crypto die tijdens de daling van Bitcoin steeds meer aandacht heeft gekregen. Hierdoor heeft de voorverkoop van de nieuwe meme/utility token al meer dan $7,1 miljoen opgehaald.

MK kan gebruikt worden in de arena van Meme Kombat, waar bekende meme karakters zoals Doge, Shiba Inu, Pepe en Wojak tegen elkaar zullen strijden. Deze gevechten met indrukwekkende visuals zullen live te volgen zijn en toeschouwers kunnen MK inzetten op de uitkomst om grote prijzen te winnen.

MK kan in de presale worden gekocht voor $0,279 per stuk terwijl het project zijn mijlpaal van $8 miljoen nadert. Binnenkort zal de token lanceren op exchanges en is de kans groot dat de nieuwe meme coin viraal gaat.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin Koers Registreert Eerste “Golden Cross” Ooit – Gaat Bitcoin Stijgen Naar Nieuwe ATH? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.