Bitcoin Koers Pumpt Naar $45k Voor Eerste Keer Sinds April 2022 – Gaat Bitcoin Verder Stijgen In Anticipatie Crypto ETF Goedkeuring?

De Bitcoin koers staat momenteel op $45.786 en zou vandaag nog verder kunnen stijgen. Als resultaat van hype rondom de spot Bitcoin ETF die tussen nu en 10 januari goedkeuring kan krijgen van de SEC, is de Bitcoin koers vandaag boven de $45k uitgebroken, voor het eerst sinds april 2022.

In dit artikel kijken we naar het laatste nieuws rondom de crypto ETF goedkeuringen en naar de ontwikkelingen van de Bitcoin koers.

Deadline Crypto ETF Nadert

De deadline voor de Securities and Exchange Commission (SEC) om goedkeuring te geven voor de eerste aanvraag van de spot Bitcoin ETF ligt op woensdag 10 januari 2024. De kans zit er echter ook in dat in deze laatste week, de SEC eerder een besluit kan nemen over de crypto ETF’s.

Als de eerste spot Bitcoin ETF goedkeuring krijgt, dan kan goedkeuring voor andere aanvragen snel volgen en kan de activa binnenkort gelanceerd worden. Hierdoor zal het voor instituties toegankelijker zijn om te investeren in Bitcoin zonder de cryptomunt zelf te hoeven kopen.

Intussen zijn er de afgelopen weken en maanden veel aanvragen aangepast. De aanvragen van BlackRock, VanEck en nog meer zijn op 26 december nog een keer aangepast en opnieuw ingediend, de instituties hopen hiermee de eerste te kunnen zijn die goedkeuring krijgt en zo een voorsprong heeft op de rest.

Omdat de spot Bitcoin ETF op elk moment goedkeuring kan krijgen, lijkt het erop dat de markt op hol is geslagen. Hierdoor ligt de Bitcoin koers op dit moment een behoorlijke 7,45% hoger dan gisteren.

Hierdoor kleurt zo goed als de hele crypto markt groen op dinsdagochtend en zou de markt vandaag nog verder kunnen stijgen. Het gevaar van deze hype is echter wel de mogelijkheid dat wanneer de ETF goedkeuring krijgt, de climax is bereikt en er mogelijk een scherpe correctie kan plaatsvinden.

Bitcoin Koers Verwachting – Gaat Bitcoin Verder Stijgen Deze Week?

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers op 45.795 met een stijging van +7,45% in 24 uur en +173,6% in de afgelopen 365 dagen. De Bitcoin koers is vandaag verder gestegen, mogelijk als gevolg van optimisme rondom de naderende deadline van de spot Bitcoin ETF en verwachtingen dat de Federal Reserve eind januari de rente kan verlagen.

De Bitcoin koers is door deze beweging uit consolidatie gebroken en ligt wederom boven zijn 30-daagse moving average (geel) van $43k. Ondanks de behoorlijke sprong die BTC maakte, ligt de Relative Strength Index (RSI) enkel op de 66, waardoor Bitcoin nog niet overbought is op technisch gebied.

Bitcoin koers grafiek

De RSI is wel belangrijk om in de gaten te houden, wanneer deze de 80 nadert, neemt het risico op een correctie sterk toe.  Voor crypto traders die de juiste zetten doen, kan vandaag een goede dag zijn om geld te verdienen met crypto.

Afhankelijk van wanneer de Bitcoin ETF daadwerkelijk wordt goedgekeurd, zou de Bitcoin koers verder kunnen klimmen, mogelijk tot zelfs $50k. Als de ETF wordt goedgekeurd, kan de opgebouwde hype verloren gaan op korte termijn, waardoor Bitcoin onder de $40k kan dippen of mogelijk nog verder.

Maar later dit jaar zou Bitcoin terug kunnen klimmen naar zijn All-Time High van $68.789 en misschien dit jaar af kunnen sluiten boven de $100k. De Bitcoin ETF, de Bitcoin halving verwacht in april en de mogelijke renteverlagingen van de Fed, kunnen dit jaar behoorlijk bullish maken voor Bitcoin en de crypto markt in zijn geheel.

Bitcoin Alternatieven die Kunnen Meeliften op Crypto ETF Hype

Bitcoin is niet de enige crypto die vandaag omhoog is gesprongen, zo zijn veel altcoins met 10% of meer gestegen in dezelfde periode. Kleinere altcoins kunnen typisch meer profiteren van de bullish prestatie van Bitcoin en hierdoor voor nog meer winst zorgen.

De onderstaande cryptomunten tonen veel potentie om binnenkort te exploderen in waarde dankzij de bullish omstandigheden op de markt.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix zou mee kunnen liften op de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, maar nog meer op de Bitcoin halving. Het nieuwe cloud mining project biedt een toegankelijke manier om BTC te minen voordat de block rewards zo vroeg als april worden gehalveerd voor miners.

Door de BTCMTX token van Bitcoin Minetrix te staken, verdien je passief mining credits die je kunt gebruiken om als het ware gratis te minen via de cloud. Hiermee versterk je het netwerk van Bitcoin en verdien je BTC als beloning.

Dit zeer populaire crypto project heeft met de voorverkoop van BTCMTX al meer dan $7,2 miljoen opgehaald en verkoopt de tokens nog voor $0,0126 per stuk. Binnenkort zal de token gelanceerd worden en het platform live gaan, zodat token holders kunnen beginnen met minen en traders de token kunnen verhandelen.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Sponge is een van de grotere success story’s van 2023 nadat de token met een explosie van x100 steeg naar een $100 miljoen market cap. Dit succes wil Sponge dit jaar herhalen met de nieuwe Sponge V2 token, die op een gelimiteerde manier kan worden vrijgespeeld.

De nieuwe cryptomunt kan niet direct worden gekocht, maar juist verdiend als beloning voor het staken van Sponge (V1). Hiermee kun je tijdelijk een behoorlijk hoge APY krijgen voordat de Sponge token permanent zal worden overgezet naar Sponge V2.

Sponge V2 kan in een betere markt gelanceerd worden en heeft daarom potentie om verder dan x100 te gaan dan zijn voorganger. Je kunt Sponge kopen via de officiële website, waar je de tokens kunt staken om Sponge V2 te verdienen.

 

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat is een meme coin die niet alleen kan meeliften op de hype rondom Bitcoin, maar ook op andere meme coins en dit is waarom: Meme Kombat is een arena waarin karakters, gebaseerd op bekende meme coins, tegen elkaar zullen strijden, waardoor community’s van deze meme coins zich betrokken kunnen voelen.

De AI-gegenereerde battles zullen nog interessanter zijn, omdat spelers tokens kunnen inzetten op deze gevechten en grote prijzen kunnen winnen. Om in te zetten, heb je de native MK token nodig, die kan worden gekocht of passief verdiend als staking reward.

Het crypto project is een korte tijd al erg populair geworden, maar zou binnenkort viraal kunnen gaan, waardoor MK kan exploderen in waarde. MK is in de presale te koop voor $0,268 en deze presale heeft inmiddels al meer dan $5,7 miljoen opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin Koers Pumpt Naar $45k Voor Eerste Keer Sinds April 2022 – Gaat Bitcoin Verder Stijgen In Anticipatie Crypto ETF Goedkeuring? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.