‘Bitcoin koers ondergewaardeerd ten opzichte van goud’

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan is de bitcoin koers op dit moment ondergewaardeerd aan die van goud. “De bitcoin koers lijkt het Stock-to-Flow model nog beter te volgen als we bitcoin meten in goud (XAU) in plaats van fiatgeld (USD). Bitcoin = 22 ons goud. Wat nog steeds ondergewaardeerd is, omdat het S2F-model bitcoin waardeert op 35 ons goud.

Na de halving van 2024 springt de waarde van bitcoin op basis van het S2F-model naar 300 ons goud…”, aldus een zeer optimistische PlanB.

Bitcoin versus goud

Ergens is het niet vreemd dat bitcoin zich beter laat waarderen in goud, omdat de twee zo op elkaar lijken. Bitcoin wordt niet voor niets het digitale goud genoemd. 

Als bitcoin erin slaagt om de totale marktwaarde van goud te benaderen, dan zou er zelfs een bitcoin koers van rond de 600.000 dollar op de borden kunnen komen te staan. Dat lijkt goed mogelijk, omdat bitcoin in vrijwel alle opzichten een betere store of value is dan goud.

Bitcoin kent bijvoorbeeld een absolute schaarste, terwijl de goudvoorraad ieder jaar met 1 tot 2 procent toeneemt. Verder kost het opslaan en versturen van goud meer dan bitcoin en duurt het ook nog eens veel langer.

De bitcoin koers na de halving

Ook organiseerde PlanB gisteren een poll op Twitter over de impact van de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten op de koers. In totaal stemden er 33.132 mensen op de poll van de analist, waarbij een grote meerderheid van 44 procent aangaf stijgingen te verwachten.

27 procent van de stemmers geeft aan een dump te verwachten. Je ziet in de financiële markten  weleens dat het enthousiasme over bepaalde gebeurtenissen ZO GROOT is, dat veel mensen zich hier al op hebben ingekocht.

Dat zou kunnen opgaan voor de Spot Bitcoin ETFs, maar je ziet hier ook dat een groot deel van de markt precies dat verwacht. Waardoor een gigantische stijging ook niet volledig uit te sluiten is. Er komt immers een enorme vraag-golf bij voor bitcoin, terwijl in april met de volgende halving het aanbod ook nog eens halveert.


The post ‘Bitcoin koers ondergewaardeerd ten opzichte van goud’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.