‘Bitcoin koers naar $81.000 en daarna grote correctie’

De populaire YouTube-analist Jason Pizzino verwacht dat de bitcoin koers vanaf zijn huidige niveau nog kan doorstijgen tot 81.000 dollar, voordat we aan een correctie beginnen. Daarna zou er een zogenoemde “re-accumulatieperiode” beginnen, om vervolgens de bullmarkt in zijn volle glorie te ontketenen.

All-time high waarschuwing?

Jason Pizzino baseert zich voor zijn analyse op het feit dat bitcoin vanaf het dieptepunt van de cyclus (ongeveer $3.000) opklom tot het niveau van 69.000 dollar. “Dat is een rally van 66.000 dollar. Een rally van 66.000 dollar vanaf het dieptepunt van deze cyclus komt uit op ongeveer 81.000 dollar”, aldus Pizzino.

Met deze “voorspelling” lijkt Pizzino dus geen rekening te houden met de omstandigheden die onder de bullmarkt liggen.

Ditmaal hebben we immers de Spot Bitcoin ETFs, die dagelijks voor miljarden dollars aan kapitaal de industrie binnenslepen. Je kunt bijna niet verwachten dat de bullmarkt van 2024-2025 die van 2020-2021 niet kan evenaren als de ETF-stromen op deze manier doorzetten.

Maar Pizzino verwacht dat het feestje binnenkort voorbij is en we een top van ongeveer 81.300 dollar bereiken, voordat bitcoin gaat corrigeren.

Een gezonde correctie

“Stel je voor dat bitcoin vervolgens met 40 procent daalt vanaf het niveau van 81.000 dollar. Dat zou nog steeds een gezonde correctie zijn, omdat je dan boven de voorgaande toppen blijft. Dat is wat je wil zien in de markt.

Je wil zien dat de toppen het overleven, zelfs als er een gewelddadige correctie gaande is. Je kunt dat zien als een soort stresstest voor het systeem.

Kan het gigantische stijgingen aan? Kan het gigantische dalingen aan? Als het antwoord ja is, dan kunnen we dat vakje aanvinken. Daarna kan de markt her-accumuleren en kunnen we weer aan een pomp beginnen”, aldus Pizzino.

Hij verwacht dus dat de bullmarkt na die correctie vanaf het niveau van 81.000 dollar nog een nieuwe pomp kan doormaken. Maar echt met zekerheid durft hij dat nog niet te zeggen.


The post ‘Bitcoin koers naar $81.000 en daarna grote correctie’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.