Bitcoin koers naar $32.000 dollar door Spot ETF?

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan is er een kans dat bitcoin na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in Amerika terugvalt naar een koers van 32.000 dollar. In een notitie aan CoinDesk liet CryptoQuant weten dat de ongerealiseerde winsten voor bitcoin momenteel op een niveau liggen die historisch gezien een correctie veroorzaakt.

Gaan we dalen na de Spot Bitcoin ETF?

“Sell-the-News” is een bekend term binnen de markten. Meestal zien we de koersen in aanloop naar een belangrijke gebeurtenis opklimmen, om vervolgens op het moment zelf aan een daling te beginnen.

Dat patroon komt voor, omdat handelaren als het ware voorsorteren op bijvoorbeeld de lancering van de Spot Bitcoin ETFs door in te kopen.

Daardoor wordt de komst van de ETF in principe al een beetje in de prijs verwerkt, waardoor mensen besluiten om hun winst te nemen op het moment van de aankondiging of heel kort daarna.

Dat veroorzaakt vervolgens de prijsdalingen die we vaak zien als reactie op grote ontwikkelingen. Voor sommigen voelt dat vreemd, omdat het een positieve ontwikkeling is, maar vanuit het hierboven omschreven perspectief is het eigenlijk best logisch.

Bitcoin koers van 32.000 dollar in aantocht?

CryptoQuant geeft aan te verwachten dat de bitcoin koers zal afnemen tot ongeveer 32.000 dollar. Dat is de koers waarvoor de korte-termijn hodlers gemiddeld genomen zijn ingestapt.

Korte-termijn hodlers worden binnen de markt gedefinieerd als wallets die hun bitcoin minder dan 155 dagen in bezit hebben.

Het is echter nog maar de vraag of we daadwerkelijk een “sell-the-news” gebeurtenis krijgen na de Spot Bitcoin ETF. We zien inmiddels zoveel van dit soort voorspellingen voorbijkomen, dat het ook zomaar kan zijn dat teveel mensen zich hierop instellen.

Daardoor kan juist weer het tegenovergestelde gebeuren, wat betekent dat de koers explodeert op het moment van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.


The post Bitcoin koers naar $32.000 dollar door Spot ETF? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.