Bitcoin koers knalt door $65.000

Bitcoin begint de nieuwe week knallend. De bitcoin koers is deze maandagochtend Nederlandse tijd door de $65.000 grens geknald. Het hoogste punt op de Bitstamp grafiek is $65.583. Daarmee zet de cryptomunt de stijgende trend voort. Een dikke plus van 27% de afgelopen week.

Gemeten in euro’s en ponden is er al sprake van een nieuwe all-time high.

Bitcoin door $65.000

De koers staat nog maar 6% van de all-time high af. Op 10 november 2021 reikte de prijs naar $69.010. Het is 844 dagen geleden dat dit record was bevestigd, zo blijkt uit het Clark Moody Dashboard.

De afgelopen dagen hield de koers zich relatief rustig, maar tijdens de Aziatische en Europese handelsuren schiet BTC weer ferm omhoog. Ook techbeurs Nasdaq kent zeer groene dagen en bitcoin en crypto’s volgen dat voorbeeld (of andersom).

Wat zeggen de analisten? “Het kapitaal niet droogt op omdat beleggers meer vertrouwen krijgen omdat de prijs stijgt, zegt Markus Thielen, hoofd onderzoek bij crypto-analysebedrijf 10x Research in Singapore tegen Reuters.

Netto instromen in de 10 grootste Amerikaanse spot-bitcoinfondsen bereikten $2,17 miljard in de week tot 1 maart, waarvan meer dan de helft naar de iShares Bitcoin Trust van BlackRock ging, volgens gegevens van LSEG.

Ook ether profiteert van de speculatie dat er ook een exchange-traded fund voor ether komt. Deze munt staat 50% hoger jaar-op-jaar en noteert een koers van ~$3.500.

De rally gaat hand in hand met records die sneuvelen op aandelenindexen van de Japanse Nikkei tot de S&P 500 en Nasdaq en met hoge volatiliteit in aandelen en vreemde valuta.

“In een wereld waar de Nasdaq nieuwe all-time highs bereikt, doet crypto het goed omdat bitcoin een hoogvolatiele tech is en afhankelijk van liquiditeits,” zegt Brent Donnelly, handelaar en president bij analysebedrijf Spectra Markets. “We zijn terug in een marktstijl zoals in 2021 waar alles omhoog gaat en iedereen plezier heeft.”

Wat zeggen andere cryptoanalisten? Volgens Rekt Capital komt er een nieuw koerstijdperk aan voor bitcoin. Niets ligt in de weg om een nieuw koersrecord te vestigen. Drijvers zijn bedrijven die ETF’s aanbieden, die moeten namelijk bitcoin kopen om hun producten te dekken.

Een andere drijver is de komende halving in april. Ditmaal legt Rekt Capital ook uit welke trends te verwachten zijn. Maar of het deze keer ook gaat gebeuren, moet altijd in de praktijk nog blijken. Behaalde prestaties in het verleden zijn géén garanties voor de toekomst.


The post Bitcoin koers knalt door $65.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.