Bitcoin koers klapt omlaag, maar 3 ontwikkelingen bieden hoop

De bitcoin koers is onder de psychologische grens van 40.000 dollar gekomen, maar er zijn drie ontwikkelingen aan te wijzen die hoop bieden voor de digitale munt. Volgens Weiss Crypto kan de bitcoin koers deze maand nog blijven dalen, maar hoeft dat voor de toekomst niets negatiefs te betekenen.

Waarom blijft de toekomst van bitcoin bullish?

Als we Weiss Crypto mogen geloven, zijn er dus drie ontwikkelingen aan te wijzen die de toekomst van bitcoin groen maken.

De eerste positieve ontwikkelingen die het platform noemt is de “gigantische instroom” van nieuw kapitaal dat binnenkomt via de 11 Spot Bitcoin ETFs die door Wall Street giganten op de markt gebracht zijn.

Vervolgens noemt het de bitcoin halving, die voor april 2024 op de agenda staat. Hiermee halveert de uitgave van nieuwe bitcoin van 6,25 naar 3,125 BTC per blok.

Als derde noemt Weiss Crypto de vierjarige cyclus van bitcoin, die historisch gezien enorme koersexplosies oplevert in de periode die nu op het punt van beginnen staat voor de digitale munt.

Zekerheid bestaat niet

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat zekerheid niet bestaat in de financiële wereld en zeker niet als het over bitcoin gaat.

Dat we de afgelopen 15 jaar dezelfde cyclussen zagen, betekent niet dat we in de toekomst altijd op hetzelfde kunnen rekenen. Voor het eerst in de geschiedenis staat het narratief van bitcoin met betrekking tot de halving namelijk lijnrecht tegenover negatieve macro-economische krachten.

Vergeet niet dat de Amerikaanse centrale bank net klaar is met de meest agressieve campagne van renteverhogingen uit zijn geschiedenis. Hoewel de Amerikaanse economie aardig stand wist te houden de afgelopen maanden, zien we nu de eerste scheuren ontstaan.

Wat dat betreft kunnen het halving-narratief van bitcoin en die van de vierjarige cyclus weleens stevig getest worden in de periode 2024-2025. Denk jij dat we gewoon een bullrun krijgen of kan dit weleens een lastige periode van twee jaar worden?


The post Bitcoin koers klapt omlaag, maar 3 ontwikkelingen bieden hoop appeared first on Bitcoinmagazine.nl.