Bitcoin koers klampt zich vast aan $62.000, bulls verveeld na halving?

De Bitcoin koers is deze woensdag naar $62.000 gezakt, een min van 2,5% over de afgelopen 24 uur. Analisten klagen over bulls die post-halving verveeld zijn en geen narratief meer hebben om de prijs te doen stijgen, meldt Cointelegraph.

Bitcoin zakt naar $62.000

Op de Bitstamp grafiek is de koers gezakt naar $62.054, terwijl er maandag nog sprake was van een tijdelijke top van $65.500. Analisten zijn er niet gerust op, zo blijkt uit een rondgang op het sociale medium X.  “Elke dagelijkse sluiting onder $62.100 of aanhoudende inactiviteit telt als een stop-loss,” zo waarschuwt J. A. Maartunn van on-chainplatform CryptoQuant.

Een andere Nederlander, Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsbedrijf MNTrading, ziet dat de koers weinig richting heeft sinds de halving op 20 april. Volgens hem slaat de verveling toe vanwege een koers die zwakjes is.

 

In een andere post schrijft Van de Poppe dat hij nog wel vertrouwen heeft in altcoins. Volgens hem is het belangrijk om geduld te hebben en is het wachten op een omkering van de huidige bearish trend.

Handelaar Moustache blijft optimistisch over bitcoin en denkt dat de huidige set-up moet leiden tot een meer aanhoudende stijging. Een trend wat hij in eerdere post-halving koersopstellingen heeft gezien. Dit zijn volgens hem de “laatste dips” voordat bitcoin aan een volgende (mini) run begint.

Bitcoin ETF’s

Er is in Amerika wat onrust ontstaan, ondanks de flinke instroom naar exchange-traded funds (ETF) van de afgelopen dagen. Vermogensbeheerder Grayscale heeft namelijk besloten om geen ethereum futures ETF op de markt te brengen. Op 7 mei was er sprake even sprake van een uitstroom van 15,7 miljoen dollar zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Farside. Tegelijkertijd onthulde investeringsfirma Susquehanna een ETF-portefeuille ter waarde van $1,3 miljard.


The post Bitcoin koers klampt zich vast aan $62.000, bulls verveeld na halving? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.