Bitcoin koers kan binnen 10 jaar $1 miljoen bereiken, zeggen de analisten van Bernstein

De prijs van bitcoin (BTC) zal naar verwachting $1 miljoen bereiken in 2033. De huidige bullmarkt zal in 2025 zijn piek bereiken met $200.000. Dat verwachten de analisten van Bernstein, die ook zeer bullish zijn over de toekomst van softwareontwikkelaar MicroStrategy met een outperform-beoordeling.

Bitcoin prijs van 1 miljoen dollar?!?

MicroStrategy bezit nu 1,1% van alle bitcoin voorraad en dat heeft nu een waarde van ongeveer $14,5 miljard. In vier jaar tijd is het kleine softwarebedrijf omgevormd door een volwassen bitcoinbedrijf, aldus de broker in een onderzoeksrapport.

Volgens Bernstein kan het aandeel MSTR een waarde bereiken van $2.890 in de toekomst. Ter vergelijking: het aandeel sloot donderdag af op ongeveer $1.484. Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf bezit momenteel 214.400 bitcoin. Het begon de cryptocurrency te kopen in 2020 en nam het aan als een reserve-asset.

De oprichter en bestuursvoorzitter van het bedrijf, Michael Saylor, “is synoniem geworden met het merk bitcoin en heeft MSTR gepositioneerd als een toonaangevend bitcoinbedrijf, waardoor kapitaal op schaal (zowel schulden als eigen vermogen) is aangetrokken voor een actieve bitcoin-aankoopstrategie,” schrijven de analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra.

Microstrategy positioneert zichzelf als een “actieve, geheven bitcoinstrategie ten opzichte van passieve spot exchange-traded funds (ETF’s),” aldus het rapport. De actieve strategie van het bedrijf heeft in de afgelopen vier jaar een hoger aantal bitcoin per eigen vermogen opgeleverd.

Bitcoin ETF’s

Het is niet alleen MicroStrategy die BTC blijft inkopen. De zeer optimistische BTC-prijsvoorspelling van de broker is gedreven door de ongekende vraag vanuit spot exchange-traded funds (ETF’s) en omdat er maximaal 21 miljoen BTC worden gedolven. Bernstein schat nu dat bitcoin tegen 2029 $500.000 kan bereiken. De schatting voor 2025 is verhoogd van $150.000 naar $200.000.

De langetermijn converteerbare schuldenstrategie van MicroStrategy betekent dat het genoeg tijd heeft om te profiteren van potentieel bitcoin-upside met beperkt liquidatierisico voor de cryptocurrency op zijn balans, zo staat in het rapport te lezen.

Het bedrijf heeft het plan om voor $500 miljoen aan converteerbare obligaties uit te geven om zijn bitcoin-voorraad te verhogen. Het regent regelmatig zeer optimische prijsvoorspellingen over bitcoin en dat moet je met een korrel zout nemen. Bitcoin is nog steeds een zeer volatiele en jonge asset die diepe dalen maar ook hoge pieken kent.


The post Bitcoin koers kan binnen 10 jaar $1 miljoen bereiken, zeggen de analisten van Bernstein appeared first on Bitcoinmagazine.nl.