Bitcoin koers in gevecht om boven de $63.000 te komen

De bitcoin koers bereikte op 14 maart zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar. Op dat moment was iedereen natuurlijk euforisch over de digitale munt en leek het alsof correcties niet meer mogelijk waren. Vrij snel daarna kwamen de correcties en nu hebben de bulls nog steeds moeite om het bullish momentum te herpakken.

Inmiddels is er zelfs een pittig gevecht gaande tussen de bulls en de bears om het niveau van 63.000 dollar.

Het marktsentiment is negatief

Op de derivatenmarkt is het sentiment rondom bitcoin inmiddels voorzichtig negatief geworden. Dat kunnen we zien aan de funding rates, de kosten voor het openhouden van long- of shortposities. Die zijn namelijk negatief en dat is in het voordeel van mensen die long zitten.

Meestal is het heel duur om long-posities te openen als het sentiment extreem bullish is. Nu is dat niet het geval en is de situatie andersom.

“De markt lijkt onzeker over de richting van de volgende uitbraak”, aldus de analisten van Decentrader.

In de laatste editie van de London & New York Color marktupdate schrijven de analisten van QCP Capital ook over deze situatie voor de derivatenmarkt.

Zij wijzen onder andere op de macro-economische ontwikkelingen (denk aan de inflatie in Amerika), de geopolitieke conflicten, de zwakte van de Japanse yen en de potentiële stagflatie in de Verenigde Staten als redenen voor de besluiteloosheid van de markt.

Er heerst enorm veel onzekerheid en niemand weet eigenlijk waar de markt nu naartoe gaat.

Positief nieuws uit Hong Kong

Er is voor bitcoin wel positief nieuws uit Hong Kong te vermelden. Daar zijn namelijk ook Spot Bitcoin ETFs gelanceerd.

Opvallend is dat de bitcoin koers op het moment van de lancering omhoogschoot, maar inmiddels alweer afgedaald is tot het niveau van 62.000 dollar. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum weer te herpakken.

Bitcoiner van het eerste uur Adam Back is positief over de lancering. Volgens hem is het een nieuwe stap richting de volwassenwording van de 24/7 spotmarkten van bitcoin.


The post Bitcoin koers in gevecht om boven de $63.000 te komen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.