Bitcoin koers herleeft met sterke week, patroon signaleert trendommekeer

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week zijn beste week in tijden neergezet. Na gunstige inflatiecijfers in de Verenigde Staten schoot de bitcoin koers hard de lucht in en is een hoop hernieuwd optimisme de markt binnengevlogen. Bitcoin heeft op de wekelijkse grafiek een zogenoemde ‘bullish engulfing candle neergezet’ wat een sterk signaal markeert voor een trendommekeer.

Kan bitcoin zijn bullish moment vasthouden?

Bullish kaarspatroon voor bitcoin 

Bitcoin is vorige week gestegen tot een piek van ongeveer $ 67.700, de hoogste prijs sinds halverwege april. Met name woensdag was een groot succes voor het decentrale activum. Die dag schoot de koers namelijk met meer dan 7 procent de lucht in.

Aan het begin van de week bevond de bitcoin prijs zich nog bij zijn gevarenzone rond de $ 61.000. Gisteren werd de week afgesloten op een prijs van zo’n $ 66.200, wat een stijging van bijna 8 procent betekent.

Zoals opgemerkt door crypto-analist Crypto Damus heeft bitcoin de afgelopen week een bullish engulfing candle neergezet. De analist liet eerder vandaag zijn ruim 38.000 volgers op socialmediaplatform X weten dat het de eerste keer sinds oktober vorig jaar is dat bitcoin een dergelijk bullish kaarspatroon vertoont.

Een bullish engulfing patroon betekent simpelweg dat een rode kaars gevolgd wordt door een groene kaars met een groter lichaam. In dit geval daalde de koers van bitcoin in de week van 6 tot en met 12 mei met een totaal van iets meer dan $ 2.500, terwijl de afgelopen week de koers met bijna $ 4800 is gestegen.

Het patroon geeft aan dat de kopers terug in de markt zijn gekomen en krachtig genoeg waren om de prijs hoger te duwen dan het beginpunt van de eerdere daling. Dit is een sterk signaal voor een mogelijke ommekeer van het sentiment, wat logischerwijs goed nieuws zou zijn voor het verdere verloop van de bitcoin koers.

BTC koers op weg naar all-time high?

Of bitcoin nu definitief een einde heeft gemaakt aan zijn wekenlange correctie valt echter nog te bezien. Ondanks de krachtige koersbeweging van de afgelopen week is het nog te vroeg om te spreken van een heuse trendommekeer.

BTC

Op het moment van schrijven is de BTC koers in gevecht met de $ 67.000. Tussen de $ 68.000 en $ 70.000 ligt een belangrijke weerstandszone voor BTC die overwonnen moet worden voordat de all-time high van bijna $ 74.000 getest kan worden.

 


The post Bitcoin koers herleeft met sterke week, patroon signaleert trendommekeer appeared first on Bitcoinmagazine.nl.