Bitcoin koers duikt naar $57.000 – het begin van een crisis?

De bitcoin koers staat momenteel zwaar onder druk. Na het verliezen van de steun op 60.000 dollar is de digitale munt inmiddels op het niveau van 57.000 dollar uitgekomen. Waar gaat deze ellendige duikvlucht eindigen? En hoe kan het euforische sentiment van de afgelopen maanden ineens zo omslaan?

Bitcoin koers op 57.000 dollar

Het aantikken van de bitcoin koers van 57.000 dollar betekent dat we momenteel op de laagste koers sinds februari staan. De verliezen voor Q2 2024 komen hiermee uit op meer dan 20 procent.

Het lijkt erop dat de angst omtrent de Amerikaanse inflatie, waardoor de centrale bank zijn renteverlagingen moet uitstellen, nu echt op de markt beginnen te drukken. Vanavond leren we meer, dan is het namelijk de beurt aan de Amerikaanse centrale bank om uitspraken te doen over het toekomstige rentebeleid.

Ook hielp de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen niet mee. Zij deelde gisteren namelijk dat Amerika nog meer staatsobligaties gaat verkopen dan de markt aanvankelijk had gedacht.

Het verkopen van die staatsobligaties zuigt liquiditeit uit het financiële systeem, die vervolgens niet meer beschikbaar is voor investeringen in risico-assets als bitcoin en aandelen.

Wat dat betreft mag het geen verrassing zijn dat zowel bitcoin als aandelen het op dit moment even dramatisch doen.

Is de paniek omtrent bitcoin terecht?

Volgens Charles Edwards van Capriole Investments hoeven we ons in principe nog geen zorgen te maken over de markt. Hij denkt namelijk dat een “flush” (een gigantische koersdaling, precies wat we nu zien) goed is voor de markt.

“Hoe eerder we er een krijgen, hoe beter de kansen op de lange termijn zijn”, aldus Charles Edwards.

Nou die flush hebben we gekregen. Nu is het afwachten waar de exacte bodem ligt voor bitcoin, want de markt zal op dit moment niet het gevoel hebben dat we in de buurt van een bodem zijn.

Over de afgelopen 24 uur vonden er in ieder geval weer voor miljoenen dollars aan liquidaties plaats. Weinig mensen hadden op deze ellende gerekend.


The post Bitcoin koers duikt naar $57.000 – het begin van een crisis? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.