Bitcoin koers dipt onder $68.000 na tegenvallende inflatiecijfers

Bitcoin is naar $67.527 gedipt op de Bitstamp grafiek nadat Amerikaanse macrocijfers zijn bekend gemaakt. Ook aandelen onttrekken zich niet aan de malaise.

Macrocijfers

De Consumer Price Index for All Urban Consumers (CPI-U), een Amerikaanse consumentenindex, is in maart met 0,4 procent gestegen. Dat is eenzelfde toename als in februari, zo rapporteert het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken vandaag. In de laatste 12 maanden is de totale index met 3,5 procent gestegen.

Beide cijfers komen hoger uit dan de schattingen vooraf van 0,3% op maandbasis en 3,4% over het afgelopen jaar. De dollarindex, DXY, spint juist garen bij dit nieuws, met een sprong boven de 104. Ook Amerikaanse obligaties zijn weer even in trek, zo deelt de analist TXMC ons mee op X.

Op de futuresmarkt wordt er ook geanticipeerd op een rode dag voor aandelen, terwijl markten inschattingen proberen te maken wanneer de centrale bank van Amerika zijn rentetarieven gaat verlagen. De huidige cijfers, hoewel hoger dan verwacht, liggen nog steeds binnen de verwachte marge. De Fed lijkt af te wachten of de inflatie ‘sticky’ blijft rond de 3% range, in plaats van hun doel van 2%.

Het is de vraag wanneer de renteverlaging zich aandient. Volgens deze analist moeten we zeker wachten tot het laatste kwartaal van 2024.


The post Bitcoin koers dipt onder $68.000 na tegenvallende inflatiecijfers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.