Bitcoin koers daalt omdat Mt. Gox-wallets meer dan $7 miljard verplaatsen

De bitcoin prijs daalt onder de $68.000. Miljarden aan bitcoins die naar verluidt toebehoren aan de ingestorte cryptobeurs Mt. Gox zijn verplaatst naar een onbekende wallet.

Bitcoins van Mt. Gox wallets

Het gaat naar verluidt om wallets die behoren tot de ingestorte cryptobeurs Mt. Gox. Het gaat om 107.547 BTC ter waarde van bijna $7,3 miljard naar een onbekende wallet. Blockchainanalysebedrijf Whale Alert plaatste de bewegingen op X, waarbij zes on-chain transacties van tussen de 3.999 BTC en 32.499 BTC binnen enkele uren plaatsvonden.

Arkham Intelligence toont de transacties van 1:41 uur tot 4:46 uur UTC met overdrachten vanuit meerdere Mt. Gox cold wallets, waarbij de meeste 2.000 BTC per keer verplaatsen. De transacties zijn gestuurd naar een enkel ongelabeld adres waarop in totaal 107.547 BTC staat. Die hoeveelheid staat gelijk aan ruim zeven miljard dollar aan BTC.

Marktschok?

Vorige maand waarschuwden analisten van K33 Research dat de verplaatsing van Mt. Gox bitcoins de markt kan doen schrikken en prijsdruk uitoefent. Het gaat om ruim $9,4 miljard aan bitcoin dat is verschuldigd aan enkele van de 127.000 schuldeisers van Mt. Gox. Deze wachten al ruim tien jaar om het terug te krijgen nadat de beurs in 2014 instortte na meerdere onopgemerkte hacks. De uiteindelijke terugbetalingsdeadline van Mt. Gox is 31 oktober 2024.


The post Bitcoin koers daalt omdat Mt. Gox-wallets meer dan $7 miljard verplaatsen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.