Bitcoin koers daalt hard naar $62.900, wat is er aan de hand?

De bitcoin koers is in de vroege uren van 19 maart naar een lokaal dieptepunt gedaald. Op het moment van schrijven klokt bitcoin binnen op 63.600 dollar, na een daling van ruim 5 procent over de afgelopen 24 uur. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers nog geen betrouwbare steun te vinden en blijven de dalingen doorzetten.

Is de bullmarkt alweer voorbij of is deze dip slechts van tijdelijke aard?

Cruciaal prijspunt bitcoin op $50.000

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan een herhaling van de koersbeweging die de munt maakte na de eerste nieuwe all-time high van 2024. Destijds viel de bitcoin koers tot onder het niveau van 60.000 dollar en als we op deze manier doorgaan, dan zien we die koers waarschijnlijk opnieuw.

De populaire analist George verwacht dat we na het verliezen van de steun in de rode lijn een terugval naar het niveau van 60.000 dollar of lager krijgen.

Zijn collega-analist Ali Martinez gebruikt de Used Realized Price Distribution (URPD) om te laten zien wat op basis van het inkoopgemiddelde van investeerders belangrijke koersniveaus zijn.

“Sommige van de belangrijkste steunpunten voor bitcoin liggen op $61.00, $56.685 en $51.530”, zo legt Martinez uit. “Aan de andere kant staan dan weer de kritieke weerstanden op $66.990 en $72.880.”

Amerikaanse centrale bank als lokale bodem?

Macro-econoom Tedtalksmacro ziet de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank van komende woensdag als een potentiële lokale bodem voor de digitale munt.

“Hoe lager we nu gaan, hoe hoger we staan als Jerome klaar is met spreken op woensdag”, zo legt de macro-analist uit.

Met Jerome Powell doelt hij op de voorzitter van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, die op woensdag na het rentebesluit achter het spreekgestoelte kruipt voor een persconferentie.

Tedtalksmacro verwacht een strenge Jerome Powell, omdat de inflatie weer aan een opleving dreigt te beginnen en dat is natuurlijk de grootste nachtmerrie van de centrale bank.


The post Bitcoin koers daalt hard naar $62.900, wat is er aan de hand? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.