Bitcoin koers daalt hard en komt onder de $61.000 terecht

De bitcoin koers is vandaag onder de 61.000 dollar gekomen en lijkt in grote problemen te zitten. Volgens de meeste analisten is er echter niets aan de hand en is er sprake van een normale pre-halving correctie voor de digitale munt. Vanaf de all-time high van 73.738 dollar is bitcoin met 15 procent gedaald.

Volatiliteit is normaal

In een publicatie van 19 maart op Twitter schrijft Charles Edwards, een bekende bitcoin-influencer en fondsbeheerder, dat het “normaal” is om veel volatiliteit te zien in de maanden rond de halving. Volgens Edwards zijn de 12 maanden na de halving meestal de beste periode voor investeerders wat betreft de verhouding tussen risico en rendement.

Hij verwacht dat vraag en aanbod na de halving uit balans raken, omdat miners nog maar 3,125 bitcoin per blok krijgen, in plaats van de huidige 6,25 bitcoin per blok. Vooral vanwege de vraag vanuit de traditionele financiële industrie verwacht hij daarna veel van de bitcoin koers.

Ki Young Ju van CryptoQuant is een ietwat andere mening toegedaan. Volgens hem is de halving op dit moment niet zo belangrijk voor bitcoin en gaat het vooral om de Spot Bitcoin ETFs.

“De directe kosten per bitcoin zullen stijgen naar ongeveer 37.000 dollar, maar op een koers van 63.000 dollar is dat niet langer een probleem voor de miners”, zo legt hij uit.

Wat dat betreft is het dus wel belangrijk dat de bitcoin koers zijn huidige niveau van ongeveer 61.000 dollar weet vast te houden.

Rekt Capital is minder optimistisch over bitcoin

Collega-analist Rekt Capital is wat minder optimistisch over de korte termijn vooruitzichten voor bitcoin. “Bitcoin zal diep genoeg terugvallen om jou ervan te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is. Daarna zal het zijn opwaartse trend hervatten”, aldus de analist.

Volgens Rekt Capital zit bitcoin al in de “gevarenzone” waar historisch gezien de pre-halving dalingen begonnen. Vergeet echter niet dat we in 2020 te maken hadden met de COVID-19 pandemie.

Als we dit jaar geen recessie of andere ellende krijgen, dan hoeft bitcoin niet per definitie aan een gigantische daling te beginnen voor de halving. In 2020 consolideerde bitcoin na de harde pre-halving daling rond het niveau van 10.000 dollar, voordat de bullmarkt aan het einde van het jaar echt begon.


The post Bitcoin koers daalt hard en komt onder de $61.000 terecht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.