Bitcoin koers breekt voor het eerst door grens van $70.000

Bitcoin, de meest bekende cryptomunt, een nieuwe recordhoogte bereikt. Op 8 maart 2024 schoot de prijs voor het eerst door de magische grens van $70.000 op de grote cryptobeurzen. Om precies te zijn gaat het om $70.170. Dit nieuwe hoogtepunt markeert een significante mijlpaal in de geschiedenis van digitale valuta, waarbij de marktkapitalisatie nu de indrukwekkende grens van $1,34 biljoen heeft overschreden.

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin iets teruggezakt naar $68.320, wat een daling van 2,60% vertegenwoordigt ten opzichte van de recordhoogte. Ondanks deze kleine terugval blijft de cryptomunt een favoriet onder investeerders en een belangrijk onderdeel van de digitale economie.

Een interessante indicator die vaak door investeerders wordt bekeken, is de verhouding tussen de prijs van bitcoin en goud. Momenteel is een Bitcoin 33,6 ounces goud waard, wat de sterke positie van Bitcoin ten opzichte van traditionele veilige havens zoals goud onderstreept. Bovendien vormt de marktkapitalisatie van Bitcoin nu 9,72% van die van de gehele goudmarkt.

Bitcoi in de markt

Wat betreft de algemene voorraad, er zijn momenteel 19.648.230,49 BTC in omloop, wat 93,56% vertegenwoordigt van de totale mogelijke voorraad.

Deze recente prestaties van Bitcoin benadrukken de groeiende acceptatie en integratie van cryptogeld in het bredere financiële landschap. Terwijl de digitale munt blijft fluctueren, blijft de interesse van zowel particuliere als institutionele investeerders groeien.


The post Bitcoin koers breekt voor het eerst door grens van $70.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.