Bitcoin koers 7% omlaag, maar ETFs zien alsnog instroom van $133 miljoen

De bitcoin koers is in de nacht van donderdag op vrijdag met ruim 7 procent gedaald naar het huidige niveau van 67.600 dollar. Ondanks die stevige daling wisten de Spot Bitcoin ETFs alsnog een “prima” dag te draaien. Onder de streep wisten de ETFs voor een netto-instroom van 133 miljoen dollar te zorgen.

Die instroom valt wel in het niet bij de afgelopen dagen, al kan het natuurlijk gebeuren dat er soms een mindere dag bij zit.

BlackRock blijft de baas

De Ishares Bitcoin Trust van BlackRock blijft de grote baas op de markt. Zij wisten gisteren weer een handelsvolume van 3,82 miljard dollar te realiseren. Daarmee hoorde deze Spot Bitcoin ETF echt bij de grote jongens in het ETF-landschap.

Helaas draaide de Grayscale Bitcoin Trust qua volume ook een stevige dag, wat een uitstroom van 257 miljoen dollar opleverde. Dit is momenteel het resultaat van de Grayscale Bitcoin Trust sinds de lancering.

Overigens trekt “Mr. 100” zich helemaal niets aan van de koersdalingen. Deze enorme whale kocht gisteren “gewoon” weer even 1.000 bitcoin op uit de markt.

In totaal bezit de whale in kwestie nu voor bijna 4 miljard dollar aan bitcoin. De grote vraag is natuurlijk wie of wat er achter deze wallet zit. Er gaan geruchten dat het een rijkaard uit Saudi-Arabië is, maar het zou natuurlijk ook de wallet van een nationale overheid zijn die in het “geheim” accumuleert.

Maar wie verkopen er dan bitcoin?

Ondanks het positieve ETF-nieuws en de gigantische aankopen van Mr. 100 blijft het een feit dat de bitcoin koers onder druk staat. Het zou natuurlijk een gezonde correctie kunnen zijn. Bitcoin leek rond het niveau van 73.000 dollar al wat moeite te hebben en misschien is dit wel de correctie die iedereen al veel langer had verwacht.

Het zijn vooral de “kleinere” investeerders die momenteel op de verkoopknop drukken. Investeerders met 10 tot 100 bitcoin verkochten de afgelopen 30 dagen bijna 35.000 btc.

Hetzelfde geldt voor wallets met 1 tot 10 bitcoin en wallets met maximaal 1 bitcoin, die verkochten de afgelopen maand respectievelijk 19.136 en 8.046 bitcoin. Dat ga je natuurlijk voelen op de markt en dat kan weleens de reden zijn dat we op dit moment even in een dalende trend zitten.


The post Bitcoin koers 7% omlaag, maar ETFs zien alsnog instroom van $133 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.