Bitcoin koers: $150.000 in 2024 is realistisch

Bitcoin-bull Tom Lee voorspelt dat de Bitcoin-koers voor het einde van het jaar verdubbelt vergeleken met zijn huidige all-time high. Is dit een reëel scenario?

Lee: Bitcoin bevindt zich nog vroeg in de opwaartse cyclus

Volgens Lee, managing partner en onderzoekshoofd bij Fundstrat Global Advisors, is Bitcoin op weg om in 2024 de $ 150.000 te bereiken. In een interview op CNBC begin deze maand presenteerde Lee zijn nieuwste, bullish BTC-prijsvoorspelling.

Lee benadrukt dat Bitcoin zich nog in de vroege stadia van een opwaartse cyclus bevindt. “De gedachte dat het dit jaar $ 150.000 kan bereiken, past nog steeds binnen onze ‘base case’,” aldus Lee.

Een dergelijke prijs zou een verdubbeling betekenen van de huidige all-time highs, die in maart werden bereikt voordat de koers begin deze maand terugviel naar $ 56.000.

Macro-economische factoren in de VS spelen een rol

Lee baseert zijn redenering op de macro-economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten. De taal van de Federal Reserve over renteverlagingen, een cruciale factor voor handelaren in risicovolle activa, is “dovisher dan waar de markt op dit moment van uitgaat.”

“Ik denk dat dit de reden is waarom de markten zich herstellen”, aldus Lee.

Lee staat bekend in de cryptowereld om zijn BTC-prijsvoorspellingen, waarvan niet alle zijn uitgekomen. Op de lange termijn, zo suggereerde hij deze week op X (voorheen Twitter) aan zijn volgers, heeft het lonen om lang in Bitcoin te zitten.

“Intellectueel koppig zijn is kostbaar”, schreef hij in een discussie over het beleggingsmandaat van Fundstrat.

Bitcoin koers op 23 mei 2024

Op het moment van schrijven, 23 mei, staat de BTC/USD-koers rond de $67835.9. Dit is een stijging van 15% tegenover de maandbeginstand.

Onzekerheid over timing van risicovolle activa

De laatste schattingen van de FedWatch Tool van CME Group tonen daarentegen aan dat de markten pas in september van een renteverlaging door de Fed uitgaan, niet eerder.

De notulen van de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering in mei, die deze week werden vrijgegeven, benadrukten bovendien dat er geen beleidsrichting van tafel lag.

“Deelnemers bespraken het handhaven van het huidige restrictieve beleidsstandpunt voor een langere periode, mochten de inflatiecijfers geen tekenen vertonen van een duurzame daling naar 2 procent, of het versoepelen van het beleidsstandpunt in het geval van een onverwachte verslechtering van de arbeidsmarktcondities,” zo luidde het.

“Verschillende deelnemers gaven aan bereid te zijn om het beleid verder aan te scherpen indien de inflatierisico’s zich op een zodanige manier zouden verwezenlijken dat een dergelijke actie passend zou worden.”

Is de $ 150.000 haalbaar?

De voorspelling van Tom Lee is ambitieus, maar niet onmogelijk. De macro-economische omstandigheden in de VS lijken gunstig voor Bitcoin, en de toenemende institutionele interesse in crypto kan de vraag naar Bitcoin verder aanwakkeren. Echter, onvoorziene gebeurtenissen kunnen de koers altijd beïnvloeden. Investeren in crypto is altijd risicovol, dus doe altijd je eigen onderzoek en beleg alleen wat je kunt missen.

xoxo Sophia!


The post Bitcoin koers: $150.000 in 2024 is realistisch appeared first on Bitcoinmagazine.nl.