Bitcoin klaar voor mega stijging: expert voorspelt grootste bull run ooit!

Bitcoin staat weer op het punt om de $70.000 te bereiken, ondanks een korte daling die even leek te zorgen voor een lagere koers. Ondanks dat de koers onder de $70.000 blijft, denken veel mensen op de markt dat de sector nog steeds in een stijgende lijn zit. Ze denken dat de belangrijkste crypto munt weer een nieuwe all-time high kan halen, vooral omdat er binnenkort een halvering aankomt.

Bitcoin klaar voor nieuwe prijsstijging?

Hierdoor denkt analist TradingShot, dat bitcoin, geholpen door de aankomende halvering, klaar is voor een enorme stijging. Dit zou het begin kunnen zijn van de grootste stijging tot nu toe. In een post op TradingView op 5 april, baseerde de marktanalist de analyse op de vergelijking van dalende en stijgende lijnen tegen de logaritmische groeicurve (LGC) van bitcoin. Hieruit bleek een opvallende verandering in de richting, omdat de cryptocurrency onlangs uit de LGC brak.

Handelaren gebruiken de logaritmische groeicurve om langetermijntrends en prijsdoelen voor bitcoin te vinden. Het biedt inzicht in hoe snel en hoe veel de prijs van bitcoin stijgt, wat helpt bij het nemen van investeringsbeslissingen. Deze afwijking van de normale lijn, vlak voor de halvering, wordt gezien als een positief teken, vooral als je kijkt naar de historische koopzone van bitcoin.

Nauwkeurigheid van de gouden ratio

Een belangrijk deel van de analyse gaat over de gouden ratio van de halvering, een maatstaf die in eerdere cycli nauwkeurig bleek te zijn. Volgens de expert suggereert deze ratio dat de periode vanaf het dieptepunt van de vorige dalende lijn tot de halvering even lang is als de periode vanaf de halvering tot het hoogtepunt van de volgende stijgende lijn.

Volgens TradingShot betekent dit dat bitcoin mogelijk aan het begin staat van een lange stijgende lijn die minstens 500 dagen duurt. De aankomende halvering blijft een belangrijke gebeurtenis, vooral als je kijkt naar hoe bitcoin zich gedroeg voor eerdere halveringen. In het verleden heeft bitcoin recordhoogtes bereikt na halveringen, dus deze is zeker iets om in de gaten te houden.

Positieve factoren achter korte prijsstijging

Ondanks een korte daling, heeft bitcoin onlangs kleine winsten gezien, aangedreven door verschillende mogelijke positieve factoren. Een daarvan is het nieuws dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, grote Amerikaanse banken heeft opgenomen als deelnemers in zijn spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). In de online gedeelde aanvraag staan bekende namen zoals Goldman Sachs, Citadel Securities, UBS en ANB AMRO.

Tegelijkertijd hebben bitcoin en de bredere cryptomarkt winsten gezien na aanwijzingen van de Federal Reserve dat het waarschijnlijk is dat de rentetarieven voor het einde van 2024 worden verlaagd.


The post Bitcoin klaar voor mega stijging: expert voorspelt grootste bull run ooit! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.