‘Bitcoin kan de kloof tussen arm en rijk verkleinen’

Volgens een nieuw onderzoek van Binance gelooft 76 procent van de mensen in het narratief dat bitcoin de kloof tussen arm en rijk wereldwijd kan verkleinen. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat ze crypto gebruiken om een extraatje te verdienen. Bijna 20 procent van de deelnemers geeft aan bitcoin te gebruiken om de schade van inflatie op te kunnen vangen.

Bitcoin naar de top?

Verder geeft een deel van de respondenten aan dat de hoge kosten om het traditionele financiële systeem te gebruiken een reden voor hun is om bitcoin en crypto te gebruiken (19 procent).

Nog eens 14 procent van de respondenten zegt dat trage transactietijden binnen het traditionele financiële systeem een reden zijn om voor bitcoin en crypto te kiezen.

Al gaat dat voor bitcoin niet helemaal op momenteel… er staan honderdduizenden transacties in de rij voor de bitcoin blockchain en de transactiekosten zijn opgelopen tot gemiddeld 36 dollar per stuk.

Het meest interessante is echter dat 76 procent aangeeft dat bitcoin en crypto de potentie hebben om de vermogenskloof tussen arm en rijk te verkleinen.

Hoe vaak gebruiken mensen crypto?

Een significant deel van 36 procent van de deelnemers aan het onderzoek van Binance stelt dat zij bitcoin en crypto wekelijks gebruiken.

Een meerderheid van die 36 procent, namelijk 58 procent, geeft aan bitcoin te gebruiken voor online aankopen. 12 procent zegt bitcoin te gebruiken voor internationale transacties en overboekingen, terwijl nog eens 12 procent de digitale munt gebruikt in winkels.

59 procent van de respondenten is al tussen de 1 en 5 jaar actief binnen de crypt-wereld. Terwijl 14 procent al meer dan 5 jaar actief is binnen de industrie.

12 procent geeft aan redelijk nieuw te zijn en in de afgelopen 6 maanden kennis te hebben gemaakt met de technologie en de industrie.

Zo zien we aan de data van dit onderzoek dat er nog steeds nieuwe mensen richting bitcoin stromen, wat een goed teken is in aanloop naar een eventuele nieuwe bullmarkt.


The post ‘Bitcoin kan de kloof tussen arm en rijk verkleinen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.