‘Bitcoin kan aan een bullmarkt beginnen die 8 jaar duurt’

De populaire on-chain analist Willy Woo, die ruim 1 miljoen volgers heeft op Twitter, denkt dat bitcoin mogelijk aan de vooravond van een 8 jaar durende bullmarkt staat.

Waarom?

Omdat de lancering van de eerste Spot ETF voor goud een bullmarkt van 8 jaar opleverde.

De indrukwekkende bullmarkt van goud

Tussen 2005, het jaar waarin de Spot ETF voor goud lanceerde in de Verenigde Staten, en 2012 was er geen jaar waarin de goudkoers daalde. Goud kende een bullmarkt die 8 jaar duurde na de lancering van de Spot ETF.

Voor bitcoin lijkt de lancering van de Spot ETFs ook voor de deur te staan. Kunnen we voor de digitale munt dan hetzelfde verwachten?

Het interessante aan de financiële markten is dat mensen over het algemeen handelen op basis van wat er in het verleden is gebeurd. Dat goud aan een bullmarkt van 8 jaar begon na de lancering van de Spot ETF, kan voor investeerders al voldoende reden zijn om iets vergelijkbaars te verwachten voor bitcoin.

Wat dat betreft is het niet vreemd dat de we koers momenteel zo zien exploderen. Op het moment van schrijven hebben de bulls de bitcoin koers al naar de 41.418 dollar geduwd.

Is een Spot Bitcoin ETF wel zo bullish?

De grote vraag is natuurlijk in hoeverre de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs het daadwerkelijk makkelijker maken voor mensen om in de digitale munt te investeren.

“Ik blijf deze analogie tegenkomen, maar als iemand nu bitcoin zou willen vasthouden, dan kunnen ze dat eenvoudig voor elkaar krijgen. Ja een ETF zorgt voor iets minder frictie, maar dat staat niet in proportie met de eenvoud die een Spot ETF voor goud bood ten opzichte van het kopen van fysiek goud”, aldus Dr V die op Willy Woo reageert.

Volgens Willy Woo is daar echter niets van waar. “Ik zou het tegenovergestelde willen beweren als het om ‘normale mensen’ gaat. Je kunt heel eenvoudig een gouden munt kopen bij een lokale dealer en deze in een kluis bewaren. Het aanschaffen van een hardware wallet, begrijpen hoe private keys werken, backups maken, leren hoe adressen werken, leren hoe beursplatformen werken en het versturen van bitcoin naar een wallet en het niet verliezen van je sleutels is een ander verhaal”, aldus Willy Woo.

Hoe bullish ben jij over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten?


The post ‘Bitcoin kan aan een bullmarkt beginnen die 8 jaar duurt’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.