Bitcoin is zilver voorbij als 2e grootste grondstof-ETF in Amerika

Het is de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten gelukt om de zilver ETFs in te halen. Er zit nu voor meer vermogen aan bitcoin in de Spot Bitcoin ETFs dan zilver in de Spot Zilver ETFs. Het succes van de Spot Bitcoin ETFs toont aan dat de reputatie van de digitale munt in de lift zit.

Grote mijlpaal voor bitcoin

Het “inhalen” van zilver kan worden gezien als een grote mijlpaal voor bitcoin, maar helemaal eerlijk is het niet.

Waarom?

Omdat bitcoin hierbij ook het kapitaal van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) meeneemt. Die hadden voor de lancering van de Spot Bitcoin ETFs al meer dan 600.000 bitcoin in beheer.

Volgens de cijfers van Capital15C is Grayscale goed voor 25 miljard dollar aan bitcoin op dit moment. Dat maakt het “inhalen” van zilver op dit vlak nog niet helemaal fair.

Pas als de andere ETFs voorbij de 11 miljard dollar van zilver zijn kunnen we ECHT zeggen dat bitcoin het eldemetaal voorbij is.

Vreemde reacties

“Bitcoin ETFs hebben zilver ETFs in de Verenigde Staten ingehaald qua omvang vanwege de enorme interesse uit de markt”, aldus Bitfinex Head of Derivatives Jag Kooner tegenover The Block.

“Het handelsniveau reflecteert de hoge vraag naar deze producten en wij verwachten dat hiermee de liquiditeit en de stabiliteit in de markt toeneemt”, zo ging Kooner verder.

Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk en een beetje een vreemde reactie. Op deze manier was bitcoin voor de lancering de zilver ETFs al voorbij. Het zou beter zijn voor de industrie als mensen dit soort vreemde uitspraken voor zich houden.

Iedereen met een beetje gezond verstand ziet dat hier iets niet klopt. Dat neemt niet weg dat de totale instroom van ~30.000 bitcoin die we tot nu toe zagen indrukwekkend is voor de eerste handelsdagen van de ETFs.

Het is te hopen dat die instromen door blijven zetten.


The post Bitcoin is zilver voorbij als 2e grootste grondstof-ETF in Amerika appeared first on Bitcoinmagazine.nl.