Bitcoin is weer populair: optiemarkt groeit naar all-time high

De bitcoin koers maakt een gigantisch sterke periode door, al zitten we nu in een kleine correctie, en dat zien we onder andere terug in de vraag naar de digitale munt onder optiehandelaren. Met de koers is namelijk ook de open interesse in bitcoin-opties voorbij de 17 miljard dollar geschoten. Daarmee is de vorige all-time high van 16,35 miljard dollar doorbroken.

Dankzij de ongekende hype rondom de Spot Bitcoin ETF van BlackRock stijgt de open interesse en dat betekent dat er nieuw kapitaal richting de markt stroomt.

De hype gaat door voor bitcoin-opties

Investeerders kunnen met opties het recht kopen om een asset tegen een afgesproken prijs op een afgesproken moment in de toekomst te koepn of verkopen. Als de open interesse, de mate van interesse in optie-contracten, toeneemt is dat meestal een positief signaal voor een markt.

Dat wijst namelijk op een toename van fondsen van investeerders in de markt.

Op 10 november bereikte de optiemarkt van bitcoin een piek van 18,05 milajrd dollar op zijn hoogste punt. Op het moment van publiceren zijn we afgedaald naar 17,5 miljard dollar aan open interesse.

Will Clemente deelde de piek van de open interesse ook op Twitter, maar kreeg daar gemengde reacties op. Volgens velen is dit ook een signaal dat bitcoin op ieder moment kan dippen en dat zien we momenteel ook gebeuren.

Speculatie neemt toe door Spot Bitcoin ETF

Bitcoin blijft op dit moment het belangrijkste discussiepunt binnen de industrie, wat te maken heeft met de Spot Bitcoin ETF die in de Verenigde Staten in de lucht hangt.

Volgens de experts duurt het niet lang meer voordat het felbegeerde beleggingsproduct op de markt is. Voor 10 januari 2024 zou het zomaar eens gebeurd kunnen zijn.

Als de Spot Bitcoin ETF groen licht krijgt, dan kan dat voor een gigantische instroom van institutioneel kapitaal zorgen. Vandaar dat handelaren op de optiemarkt momenteel zo actief zijn met het kopen van opties, om straks optimaal van de lancering van de ETF te profiteren.

We moeten door die hype echter niet uitsluiten dat de koers op het moment van de goedkeuring juist een tik krijgt, omdat iedereen wacht op dat moment om weer te verkopen.


The post Bitcoin is weer populair: optiemarkt groeit naar all-time high appeared first on Bitcoinmagazine.nl.