“Bitcoin is 10 keer beter dan goud, maar is 10 keer zo klein”

“Bitcoin is een 10 keer betere verbetering dan goud,” beweert Anthony Pompliano, oprichter van Pomp Investments. Hij deed zijn visie uit de doeken bij CNBC’s “Squawk Box”, waarbij hij inging op de huidige bitcoinrally, de potentiële hoogtes en de factoren die de stijging aansturen.

Bitcoin renaissance

Pompliano wil de krachten achter de koersbeweging van bitcoin, zoals de aankomende halvering, de adoptie van spot-ETF’s en de aanzienlijke geldstromen naar de markt, vooral van grote spelers zoals BlackRock. Hij vermeldt dat met $11 miljard in hun ETF en het toevoegen van een miljard dollar in slechts één dag, de vraag naar bitcoin het aanbod dat het netwerk maakt, ver overtreft.

De goedkeuringen van spot-ETF’s zijn volgens Pompliano een mijlpaal, met nu 11 ETF’s die enorme geldstromen naar de cryptocurrency leiden. Hij licht het historische patroon toe waarbij bitcoin de prijs verdubbeld heeft in minder dan 18 dagen na het verbreken van recordhoogtes in drie van de vier gevallen. Met het naderen van het halveringsevenement, waardoor de dagelijkse bitcoinvoorraad van 900 naar 450 wordt verminderd, betoogde hij dat het moeilijk is om een scenario te zien waar bitcoin niet hoger klimt, en dat sneller dan verwacht.

Risico’s

Ondanks zijn optimistische vooruitzichten, adviseert Pompliano tot voorzichtigheid en suggereert hij dat traditionele portfolio’s slechts 1 tot 5% aan bitcoin moeten toewijzen. Hij benadrukt het belang van het erkennen van de risico’s van de cryptomunt, zelfs terwijl hij een overtuigend geval schetste voor aanzienlijke winsten op korte termijn.

Pompliano identificeert drie belangrijke nieuwe kopersgroepen die klaarstaan om de markt op te komen: openbare pensioenfondsen, soevereine vermogensfondsen en individuele beleggers die aangetrokken zijn door de nieuwe spot-ETF’s. Hij deelt een anekdote over twee openbare pensioenfondsen die 12 keer rendement op hun bitcoin inleg hebben gehad, wat suggereert dat zelfs een minimale allocatie op lange termijn een aanzienlijke impact kan hebben.

Liquiditeit

De discussie ging ook over de rol van bitcoin in verhouding tot goud en zijn reactie op wereldwijde liquiditeitstrends. Pompliano betoogt dat bitcoin is uitgegroeid tot een index voor wereldwijde liquiditeit, profiterend van zowel de devaluatie van de dollar als een toename in wereldwijde liquiditeit. Hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk de marktkapitalisatie van goud zou kunnen evenaren of zelfs overtreffen, door te beweren dat bitcoin een “10 keer betere verbetering dan goud” is:

“Sommige mensen zijn op zoek naar bitcoin om 10% of 50% van de marktkapitalisatie te zijn… Uiteindelijk zal het goud voorbijgaan. Bitcoin is een 10 keer betere verbetering dan goud. Als je een 10 keer betere verbetering bent, dan is het logisch om twee keer de marktkapitalisatie te zijn.”

Aan het einde van zijn interview blijft Pompliano zeer optimistisch over de vooruitzichten van bitcoin. Ondanks dat hij de risico’s erkent, wees hij op de structurele factoren die de groei van bitcoin ondersteunen, de nieuwe categorieën van investeerders en de intrinsieke voordelen van de cryptocurrency ten opzichte van traditionele activa zoals goud. Zijn visie op Bitcoin is niet slechts van een tijdelijke rally, maar van een fundamentele verschuiving in het financiële landschap.


The post “Bitcoin is 10 keer beter dan goud, maar is 10 keer zo klein” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.