Bitcoin In Top 10 Assets Ter Wereld, Grotere Market Cap Dan Berkshire Hathaway En Tesla – Wat Betekent Dit Voor Toekomst Crypto En Wat Gaat Bitcoin Doen

De Bitcoin koers aan het einde van dit weekend door de $40k gebroken, hiermee heeft het met zijn market cap van $812 miljard bekende aandelen zoals Tesla en Berkshire Hathaway ingehaald.

In dit artikel kijken we naar de mogelijke gevolgen voor de crypto markt nu Bitcoin een plek in de top 10 grootste assets ter wereld heeft verworven.

Bitcoin in Top 10 Grootste Assets – Wat Gaat Bitcoin Doen Deze Week?

Op het moment van schrijven, staat Bitcoin nog steeds op de 10e plek in de lijst van ‘s werelds grootste assets (op basis van marktkapitalisatie). Vanwege de doorbraak door het niveau van $40k en het overstijgen van een $800 miljard market cap, heeft Bitcoin zowel Tesla (#12) als Berkshire Hathaway (#11) ingehaald in totale marktkapitalisatie.

Hierdoor ligt Bitcoin met zo’n $20 miljard onder Meta (beter bekend als facebook), die – in tegenstelling tot Bitcoin – vandaag is gedaald in waarde.

Hoewel het niet zeker is waarom de Bitcoin koers boven de $40k is uitgebroken, lijkt dit te maken hebben met de aankomende Fed meeting van woensdag 13 december. De markt verwacht dat er tijdens die meeting het besluit zal komen om de rente niet verder te verhogen.

Als de rente niet wordt verhoogd, zal dit betekenen dat het risico voor crypto investeerders niet verder toeneemt, wat positief is voor de huidige bull run. Dit kan er ook voor zorgen dat in de nabije toekomst crypto verder kan stijgen, al helemaal in combinatie met de verwachte spot Bitcoin ETF en de Bitcoin halving die in 5 maanden plaats kan vinden.

Bitcoin Koers Verwachting

De Bitcoin koers ligt momenteel boven de $41k op het niveau van $41.525 na een stijging van +5.2% in de afgelopen 24 uur. Vandaag heeft de Bitcoin een nieuwe jaarlijkse high neergezet rond de $42.150, wat mogelijk binnenkort nogmaals verbroken kan worden.

Het bijzondere is dat hoewel de Bitcoin koers nu nog hoger ligt dan een aantal weken geleden, de Relative Strength Index (RSI) niet zoveel oververhit is geraakt als eind oktober. De RSI van 75, hoewel redelijk hoog, zou ruimte kunnen bieden voor verdere stijgingen op technisch gebied.

Met de Bitcoin koers die nu ver boven zijn 30-daagse moving average (geel) is uitgestegen, bevindt het zich nu in een nieuwe trading range. Daarom is het nog maar de vraag hoe hoog Bitcoin kan gaan deze week, de volgende target voor BTC lijkt voor nu de $42.911 te zijn (zie video aan begin van artikel).

Mocht Bitcoin erin slagen om door de $42.911 te breken, dan zou BTC het nieuwe jaar in kunnen gaan rond de $50k en beginnen we 2024 met een bullish crypto markt.

In de afgelopen maanden was te zien wat voor positief effect de prestatie van Bitcoin op altcoins heeft. Laten we daarom kijken naar welke cryptomunten binnenkort flink zouden kunnen stijgen aan hand van de koersactiviteit van Bitcoin.

Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Als na de Fed meeting van 13 december de rente niet verder verhoogd zal worden, kan de weg vrij zijn voor een spot bitcoin ETF bull run. Om die reden verwachten we dat de nieuwe Bitcoin ETF Token mogelijk voor hoge winsten kan gaan zorgen.

De native BTCETF token zal binnenkort gelanceerd worden en staat compleet in het teken van de opkomende spot Bitcoin ETF. Hierdoor zou de nieuwe cryptomunt mee kunnen liften met het optimisme rondom de ETF en de Bitcoin koers.

BTCETF tokens zijn voor $0,0062 te koop in de presale en kunnen gestaked worden om passief extra token te verdienen. Nadat de token gelanceerd wordt, zal een deel van de supply geburnd worden, waardoor deze kleiner wordt, wat kan bijdragen aan verdere stijgingen in waarde.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een ander veelbelovend alternatief voor Bitcoin is de opkomende Bitcoin Minetrix en zijn native BTCMTX token, die je toegang geeft tot het unieke stake-to-mine systeem. Door BTCMTX tokens te staken, verdien je mining credits waarmee je via de cloud Bitcoins kunt minen.

Hierdoor gaat de use case van BTCMTX verder dan alleen de token zelf, omdat je hiermee échte Bitcoins kunt minen. Bitcoins die je verdient kunnen veel stijgen in waarde dankzij de verwachte spot Bitcoin ETF goedkeuring en de Bitcoin halving die in april 2024 wordt verwacht.

Sla je BTCMTX tokens nu extra goedkoop in voor $0,012 per stuk voordat ze binnenkort worden gelanceerd op exchanges en kunnen stijgen in waarde. Naast mining credits, verdien je ook extra tokens door BTCMTX te staken.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin In Top 10 Assets Ter Wereld, Grotere Market Cap Dan Berkshire Hathaway En Tesla – Wat Betekent Dit Voor Toekomst Crypto En Wat Gaat Bitcoin Doen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.