‘Bitcoin houdt stand, maar risico op terugval is verhoogd’

De bitcoin koers is er opnieuw niet in geslaagd om de weerstand op het niveau van 53.000 dollar te verslaan. Na de hernieuwde afwijzing is bitcoin weer onder het niveau van 52.000 dollar gezakt en volgens de analisten van NewsBTC neemt daarmee de kans op verdere dalingen toe.

Bitcoin koers zakt opnieuw

Het is de bulls niet gelukt om bitcoin aan een nieuwe stijging te laten beginnen boven de weerstandszone van 52.200 dollar. De koers bracht zelfs even een bezoekje aan het niveau van 50.500 dollar. Daar was echter voldoende steun, waardoor de digitale munt weer een beetje kon herstellen.

Ondertussen lijkt er zich echter voorzichtig een kleine neerwaartse trend te vormen. Bitcoin handelt op dit moment niet alleen onder de 52.000 dollar, maar ook onder het 100-uur bewegende gemiddelde.

Verder zien we een dalende trendlijn vormen (blauwe lijn) die doorbroken moet worden om het positieve momentum te hervatten. Maar hebben de bulls dat in zich de komende periode? Dat is de vraag.

Meestal krijgt bitcoin nog een behoorlijke dip te verwerken voor een halving, die nu nog 2 maanden van ons verwijderd is. Het zou dus zomaar kunnen dat de bulls even in de wacht moeten plaatsnemen.

Meer dalingen op komst?

Als de bitcoin koers er niet in slaagt om het niveau van 52.000 dollar te herpakken, dan kan dat volgens de analisten van NewsBTC voor nieuwe dalingen zorgen. De eerste steun aan de onderkant komen we voor bitcoin tegen op het koersniveau van 51.100 dollar.

Daarna ligt de eerste grote steun op 50.500 dollar. Als we dat niveau verliezen, dan kan het bearish momentum echt een boost krijgen. In dat geval zouden we ons volgens NewsBTC zelfs zorgen moeten maken over een bitcoin koers van 49.200 dollar.

Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) begint momentum te pakken in de bearish-zone. Meestal is dat geen goed signaal voor de bitcoin koers, maar let op, het gaat hier wel over de uurgrafiek.

Dat hoeft niet te betekenen dat bitcoin ook op de hogere tijdsframes bearish signalen afgeeft.


The post ‘Bitcoin houdt stand, maar risico op terugval is verhoogd’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.