“Bitcoin herhaalt bullrun van 2020/2021 en stijgt naar $60.000”

Bitcoin (BTC) staat op het punt om de rally van 2020-2021 te herhalen en naar $60.000 te stijgen, volgens een cryptostrateeg.

“Koning bitcoin blijft stijgen”

Een handelaar die blijft groeien in populariteit met zijn goed getimed call over bitcoin (BTC), gelooft dat de grootste cryptomunt zich voorbereidt op een herhaling van zijn parabolische rally die plaatsvond tussen eind 2020 en begin 2021.

Sinds oktober is bitcoin bezig met een opmerkelijke rally naar $40.000 en wellicht hoger.

De anonieme analist, bekend als Credible Crypto, vertelt zijn 353.900 volgers op het sociale mediaplatform X dat bitcoin mogelijk op het punt staat van een aanzienlijke stijging.

Hij deelt een grafiek waaruit blijkt dat BTC lijkt te spiegelen aan een patroon dat enkele jaren geleden is gezien, toen bitcoin in slechts een paar maanden steeg van ongeveer $13.000 naar $60.000. Dit patroon is ook waargenomen in 2019, toen Bitcoin steeg van $4.000 naar $14.000.

“Het lijkt erop dat we op het punt staan om het 3/3 te maken.”

Op basis van de grafiek van de analist lijkt hij te voorspellen dat bitcoin tegen 11 december boven $42.500 zal stijgen.

Naast de marktstructuur kijkt Credible Crypto ook naar andere gegevensbronnen die zijn optimistische vooringenomenheid ondersteunen. Volgens de analist geeft de open interest (OI) van bitcoin, die het totale aantal uitstaande bitcoin-futures- en optiecontracten bijhoudt, aan dat sterk geheven handelaren al zijn uitgeschakeld.

Hij zegt ook dat spot bitcoinhandelaren lijken te profiteren van de dip.

3 redenen waarom de markt gezond is

“Ten eerste blijft de totale OI binnen dit nauwe bereik vallen, wat aangeeft dat we hier enige deleveraging krijgen, wat betekent dat liquidatiecascade in beide richtingen misschien niet zo significant zal zijn. Dit is gezond. Ten tweede is Coinbase nog niet begonnen met het verkopen van zijn voorraad en heeft het eerder consequent gekocht sinds mijn laatste bericht. Dit is gezond.

Ten derde kunnen we zien dat, ondanks de netto verkoop binnen dit nauwe bereik (dankzij Binance spot-verkopers die $50 miljoen op de markt hebben verkocht versus de $20 miljoen aan aankopen van Coinbase), de prijs stabiel is gebleven, wat aangeeft dat we waarschijnlijk limietkopers hebben die een aanzienlijk deel van deze marktverkopen absorberen. Dit is ook gezond.

Ten slotte zijn de financieringskosten en eeuwigdurende premies sinds mijn laatste bericht ook relatief vlak, ook gezond.

Al met al denk ik dat de dips hier mogelijk nog oppervlakkiger kunnen zijn dan oorspronkelijk verwacht vanwege het gebrek aan OI om liquidatiecascades te veroorzaken en de duidelijke spotvraag die we op deze niveaus zien.”


The post “Bitcoin herhaalt bullrun van 2020/2021 en stijgt naar $60.000” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.