Bitcoin handelaar signaleert belangrijke niveaus nu BTC-prijs $64.000 aanvalt

Bitcoin bulls proberen om verkopers van BTC bij het $64.000 prijsniveau weg te jagen, zo stellen diverse handelaren en analisten op het sociale medium X.

Bitcoin bulls willen bears wegdrukken bij $64.000

De bitcoin prijs is redelijk volatiel deze dinsdag met een hoogtepunt van $65.513 en een dieptepunt van $62.720 op dezelfde dag. Blijkbaar is de huidige markt niet liquide genoeg om dergelijke schommelingen te voorkomen. Het leidt tot liquidaties van zowel long – als shortposities op de derivatenmarkt. Bitcoin bulls wilden met het inleggen van orders boven de $64.000 komen, zo blijkt uit data van CoinGlass. Maar dat lukte maar even, want op moment van schrijven handelt de prijs alweer onder de $64.000.

Volgens de populaire handelaar Daan Crypto Trades is de ontstane futures gap van het weekend op de CME beurs al gesloten. “Het duurde enkele uren na de heropening van de futures, maar de gap is maandag al gesloten, wat we vrij vaak zien.”

Collega-handelaar Skew zegt dat er verschillende sleutelniveaus zijn om in de toekomst op te letten. “De prijs is momenteel nog steeds aan het schommelen rond $64.000”. Het herstel van tweemaandelijkse dieptepunten nabij $58.000 onderscheidt deze bullmarkt van die van 2021 toen bitcoin dat niveau voor het eerst aanviel, allemaal dankzij de vraag van spotkopers.

VS, Hongkong Bitcoin ETF-verhaal wordt bullish

Wat betreft de vraag, beleefden de aanbieders van Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) een sterke dag van instroom op 6 mei. Volgens het Britse investeringsbedrijf Farside zagen alle tien spot ETF’s — inclusief het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) — neutraal positieve stromen. Deze bedroegen in totaal $217 miljoen.

Op 3 mei zag GBTC zijn eerste dag van netto instroom sinds zijn omzetting naar een ETF. “Zolang de instroom positief blijft, wordt de voorraad opgeslokt, dus dat is over het algemeen vrij bullish,” schrijft de populaire Vlaamse commentator WhalePanda op X. WhalePanda ziet ook dat de instroom naar de nieuw gelanceerde Hongkongse spot ETF’s als “zeer stabiel qua volume met consistente $8-9 miljoen.”


The post Bitcoin handelaar signaleert belangrijke niveaus nu BTC-prijs $64.000 aanvalt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.