Bitcoin halving is nog niet ingeprijsd in de koers

Volgens een bekende cryptohandelaar is de bitcoin halving nog steeds niet ingeprijsd in de koers. Hij legt uit waarom dit is.

Rekt Capital bullish over bitcoin koers

In een nieuwe video-update vertelt de pseudonieme handelaar Rekt Capital aan zijn 77.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin historisch gezien een parabolische rally ontketent na de halvering. Maar de handelaar merkt op dat de daadwerkelijke prijsvorming van de halving meestal een paar maanden erna plaatsvindt.

Hij zegt onder meer: “De Bitcoin halving is nog niet ingeprijsd. Historisch gezien, wanneer we een halvering hebben gezien, hebben we op dit punt in de cyclus fenomenale stijgingen gezien, waarbij we al nieuwe all-time highs hebben gezien, maar we consolideren al lange tijd, en het opnieuw bereiken van nieuwe all-time highs is slechts een kwestie van tijd. Natuurlijk is dit niet op de logaritmische schaal, dus ik verwacht niet dat de prijs zal stijgen naar $400.000 of wat dan ook. Historisch gezien zien we meestal een consolidatie van meer dan 150 dagen, voordat we eindelijk een uitbraak zien naar een parabolische rally die meerdere maanden duurt. We bevinden ons momenteel weer in een nieuwe accumulatiefase. Dus het feit dat we accumuleren, hoe langer hoe beter, hoe meer we pauzeren en een adempauze nemen hier, des te beter zal het zijn voor de opwaartse trend die onvermijdelijk volgt.”

Rekt Capital zei onlangs dat Bitcoin officieel uit de “gevarenzone” was waar correcties historisch gezien plaatsvonden tijdens zijn marktcycli. Hij zei echter dat BTC mogelijk geen runs naar nieuwe all-time highs zal veroorzaken tot ongeveer september van dit jaar.

Consolidatie

Wat zeggen andere analisten over de bitcoin koers?

Michaël van de Poppe ziet dat de koers aan het consolideren is. “Wanneer moet je kopen? Een verlies van $66.000 niveau en ik denk dat we de onderkant van de range zullen testen en daar opnieuw zullen kopen. Dat is het niveau waar je je aankopen klaar moet hebben”.

Gert van Lagen publiceert ook een inzichtelijke grafiek waarbij hij de koerspatronen van aandelenindex S&P 500 en ether met bitcoin vergelijkt.

Caleb Franzen ziet dat de gezamenlijke marktdominantie van bitcoin én ether aan het toenemen is, waarbij de laatste meegolft op de goedkeuring van een ether ETF.


The post Bitcoin halving is nog niet ingeprijsd in de koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.