Bitcoin halving doet inkomsten van BTC miner Bitfarms kelderen

Het Amerikaanse bitcoin mining bedrijf Bitfarms heeft het slechtste kwartaal gedraaid in ruim twee jaar. Dat meldt Cointelegraph vandaag op basis van het persbericht van Bitfarms.

Bitcoin miningbedrijf Bitfarms publiceert kwartaalrapport

Daaruit blijkt ook dat Bitfarms hard werkt om zijn huidige capaciteit te drievoudigen naar 21 exahashes per seconde. Die hele operatie kost naar verluidt $240 miljoen. De impact van de vierde bitcoin halving heeft ertoe geleid dat Bitfarms de laagste kwartaalresultaten in meer dan twee jaar rapporteert.

Het miningbedrijf verdiende in april 2024 269 BTC aan mining rewards en transactiekosten, omgerekend 15,5 miljoen dollar. Ze hebben de capaciteitsupgrade van $240 miljoen echt nodig om financieel gezond voor de toekomst te blijven, want de inkomsten uit subsidie rewards zijn gehalveerd.

De upgrade omvat een aankoop van 88.000 zeer efficiënte bitcoin miners, waarmee de capaciteit verdrievoudigd is. De productie-update van Bitfarms in april toont aan dat het bedrijf zijn energie-efficiëntie met 9% heeft verbeterd naar 31 watt per terahash (w/TH).

Bitfarms verwacht dit kwartaal een btw-teruggave van $23,7 miljoen van Canada, aldus Ben Gagnon, hoofd mining van Bitfarms: De bitcoin halving leidt ook tot een toename van 5,9% in netwerkmoeilijkheid vergeleken met maart, en dat heeft ook weer invloed op de inkomsten van de miners.

Bitcoin reserves

De inkomsten van Bitfarms in april van 269 BTC waren 6% lager dan de vorige maand en 29% lager dan het jaar ervoor. Gezien het feit dat Bitfarms 9 BTC per dag verdient, bedragen zijn dagelijkse inkomsten ongeveer $551,700, gebaseerd op een BTC-prijs van $61,300 op 30 april 2024.

In de eerste drie maanden van 2024 verdiende Bitfarms respectievelijk 357 BTC, 300 BTC en 286 BTC. Daarnaast verhoogde de bitcoin reserves van Bitfarms van 806 BTC naar 830 BTC in april.


The post Bitcoin halving doet inkomsten van BTC miner Bitfarms kelderen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.