“Bitcoin had ook zonder ETF’s een all-time high bereikt”

Zoals bekend heeft bitcoin een nieuwe all-time high bereikt van $69.210, slechts twee maanden na de goedkeuring en lancering van tien spot bitcoin ETF’s (Exchange-Traded Funds). Dat markeert een stijging van ongeveer 60% gedurende die periode.

Snelle all-time high

Deze snelle prestatie van een nieuw hoogtepunt heeft vragen opgeworpen of deze hoogte is te bereiken zonder de lancering van de ETF’s. Volgens Seth Ginns van CoinFund was een recordprijs mogelijk zonder de ETF’s, maar hebben de ETF’s waarschijnlijk dit proces versneld. In korte tijd is er bij Grayscale’s GBTC meer dan 200.000 bitcoins opgeslokt sinds de lancering van de ETF’s. De spotfondsen hebben gezamenlijk circa 163.000 tokens opgehoopt, waarbij BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC samen meer dan 196.000 bitcoins vasthouden.

Jim Iuorio, van TJM Institutional Services, ziet de introductie van de ETF’s als een significante stimulans. Hij gelooft dat de recente rally niet uitsluitend is gedreven door ETF’s, maar ook door het huidige politieke landschap. Inclusief de verwachtingen dat de Amerikaanse Federal Reserve de rentetarieven zal verlagen en het einde van het Bank Term Funding Program. Dit programma is opgezet door de Fed om te voorkomen dat er in 2023 een bankencrisis ontstaat. Iuorio interpreteert de toegenomen interesse in crypto als een teken van gebrek aan vertrouwen in het beheer van fiatvaluta’s.

ETF’s

De interesse in bitcoin is aanzienlijk toegenomen sinds januari, toen de ETF’s zijn gelanceerd, en is bijna verdrievoudigd in prijs in 2023 na aankondigingen van BlackRock en een succesvolle rechtszaak van Grayscale tegen de afwijzing van de SEC van zijn hoop op een spot-ETF. Nate Geraci van de ETF Store benadrukt dat ETF’s een belangrijke rol spelen door het gemak van de ETF-verpakking te bieden, waardoor een aanzienlijke nieuwe bron van vraag wordt ontsloten van retailbeleggers, adviseurs en institutionele beleggers die eerder geen bitcoin rechtstreeks van cryptobeurzen wilden kopen.


The post “Bitcoin had ook zonder ETF’s een all-time high bereikt” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.