‘Bitcoin gaat profiteren van naderende crash van de Amerikaanse dollar’

Als we de oprichters van Glassnode mogen geloven, dan staat de Amerikaanse dollar mogelijk voor een gigantische daling. Het gaat om Jan Happel en Yann Allemann, die samen analyses delen op het Twitter-account Negentropic (aanrader om te volgen). Zij geven aan dat de Amerikaanse dollar weleens aan het einde van zijn huidige opleving kan zitten.

Amerikaanse dollar onderuit?

Op Twitter delen de heren Happel en Allemann hun visie over de Amerikaanse dollar en meer specifiek de DXY-index. Dat is een index waarin de prestaties van de Amerikaanse dollar worden gemeten ten opzichte van een mandje van fiatmunten, waaronder de euro.

Voor hun analyse gebruiken de analisten van Glassnode de Elliott Wave Theory. Die theorie suggereert dat correcties meestal plaatsvinden in drie grote golven.

De DXY is momenteel bezig aan zijn tweede golf, een opwaartse impuls volgens de Elliott Wave Theory. Daarna moet de Amerikaanse dollar volgens Happel en Allemann gaan dalen en dat zou het moment kunnen zijn waarop bitcoin te spotlights grijpt.

Bitcoin koers van 120.000 dollar?

Eerder publiceerden diezelfde Happel en Allemann al over een patroon dat bitcoin maakte op basis van de Fibonacci-extensies. Dat patroon zou bitcoin volgens de oprichter van Glassnode naar een koers van 120.000 dollar kunnen optillen.

Happel en Allemann zijn wat die analyse betreft zo optimistisch, dat ze die bitcoin koers van 120.000 dollar al voor juli 2024 voorspellen. Dat zou veel eerder zijn dan de meeste andere analisten verwachten.

Vandaag heeft bitcoin in ieder geval een stap in de juiste richting gezet. De bitcoin koers klokt vandaag binnen op 44.500 dollar en staat met 3,90 procent in de plus.

Kan dit dan het moment zijn waarop de bulls het heft weer in handen nemen en de bitcoin koers zijn stijgingen vervolgt? Dat kan niemand met zekerheid zeggen, maar het begint langzaam weer zonniger te worden rondom de digitale munt.


The post ‘Bitcoin gaat profiteren van naderende crash van de Amerikaanse dollar’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.