“Bitcoin gaat profiteren van koerswijziging van de Federal Reserve”

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz stelt dat goud, zilver en bitcoin gaan profiteren van een beleidswijziging van de Amerikaanse centrale bank, die volgens hem niet lang meer op zich laat wachten. Assets met een natuurlijke schaarste zullen opleven zodra de Amerikaanse dollar in de problemen komt en de rentes weer gaan dalen.

Ook zegt de miljardair dat hij momenteel short zit op de yuan, vanwege de structurele problemen met de Chinese economie.

Van hawkish naar dovish

Zodra centrale banken overspringen van een hawkish (streng) beleid naar een dovish (los) beleid, zal dat volgens hem de “dierlijke instincten” van de financiële markt ontketenen.

Op dit moment zien we de Amerikaanse dollar al dalen als gevolg van de overtuiging dat het niet lang duurt voordat de rentes weer beginnen te zakken. Grappig genoeg is de miljardair wel bullish over de euro, de Australische dollar en de Braziliaanse real.

Maar vergeet niet dat hij ook bullish was over LUNA en dat hij daar een tattoeage voor op zijn arm liet zetten. Wat dat betreft moeten we de uitspraken van Novogratz misschien niet al te serieus nemen.

Over het algemeen is hij vooral short op de Amerikaanse dollar, omdat hij verwacht dat de Amerikaanse economie in de problemen komt, de inflatie zal afkoelen en de Federal Reserve begint met het verlagen van de rente.

Goud, zilver en bitcoin

“Goud, zilver en bitcoin moeten het allemaal goed doen als de Fed klaar is met het verhogen van de rentes en begint met verlagingen”, zo voorspelt Novogratz.

Dat lijkt allemaal een beetje te simpel, want de grote vraag is op dit moment vooral WAAROM de Federal Reserve zou beginnen met het verlagen van de rente. Als dat is omdat de inflatie weer terug is op de gewenste 2,0 procent, dan krijgt hij waarschijnlijk gelijk.

Als ze echter de rente gaan verlagen vanwege een recessie, dan kan het weleens een ander verhaal opleveren. In ieder geval op de korte termijn.

Verder ziet hij een aantal andere factoren voor stijgingen van de bitcoin koers, waarbij hij natuurlijk de Spot Bitcoin ETF en de halving van april 2024 als voorbeelden noemt.


The post “Bitcoin gaat profiteren van koerswijziging van de Federal Reserve” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.