“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel rek in. Hedgefonds-veteraan en CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, doet ook een duit in het zakje. De Amerikaan, voormalig adviseur van Donald Trump, voorspelt dat bitcoin (BTC) een prijs van zes cijfers zal bereiken in 2024.

Bitcoin stijgt door

In een nieuw interview met nieuwszender CNBC zegt Scaramucci dat bitcoin, op van historische prestaties, met ongeveer 300% kan stijgen na zijn halveringsevenement, dat gepland staat voor april en waarbij de beloningen voor miners door de helft gaan (van 6,25 btc per block naar 3,125 btc per block).

“Als je naar de laatste 14 jaar kijkt, krijg je meestal een verviervoudiging na een halvering. En dus wordt bitcoin nu verhandeld voor $57.000. Ik weet niet precies waar het zal zijn op of rond 20 april wanneer de halvering daadwerkelijk plaatsvindt, maar laten we zeggen dat het $50.000 is. Dat zou betekenen dat over 18 maanden vanaf de halvering een bitcoin-prijs van $200.000.”

Bitcoin wordt verhandeld voor $62.600 op het moment van schrijven, de cryptomunt laat ongelooflijke groeicijfers zien. Waarom stijgt de coin zo hard? Over de reden achter de voortdurende prijsstijging van Bitcoin zegt Scaramucci,

“Dus de prijs stijgt voornamelijk omdat er niet veel aanbod is en toch zie je deze [spot] Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de markt komen met 12 tot 14 keer wat beschikbaar is in termen van wat het netwerk elke dag produceert. En dus zie je daarom deze prijsdruk en natuurlijk heb je mensen die niet geloven in Bitcoin die short Bitcoin zijn en dus worden ze nu vernietigd. En ik denk dat dat de combinatie is van waarom je zulke grote prijsstijgingen ziet.”


The post “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.