Bitcoin gaat cruciale week tegemoet, hier moet je op letten

Bitcoin (BTC) heeft vorige week teleurstellend afgesloten dankzij een pijnlijke daling op vrijdagmiddag. Na een rustig weekend waarin de koers weinig van zich heeft laten horen, belooft de komende week enorm belangrijk te zijn. Niet alleen bevindt de bitcoin koers zich op een cruciaal kantelpunt, ook staan we voor een stortvloed aan belangrijke economische data uit de Verenigde Staten.

BTC koers tussen twee belangrijke levels

Bitcoin ging afgelopen vrijdag hard onderuit nadat het voorzichtig op de deur van de weerstandszone rond de $ 72.000 aanklopte. Na een crash van grofweg 4% dook de koers tot onder de $ 69.000. 

In tegenstelling tot altcoins hield bitcoin zich opvallend sterk. De meeste altcoins verloren in korte tijd minimaal tussen de 10% en 15% van hun waarde, maar bitcoin klampte zich vast aan de $ 69.000.

Terwijl het sentiment logischerwijs een flinke deuk heeft opgelopen, zette bitcoin gisteren zijn op één na hoogste wekelijkse slotkoers ooit neer op enkele honderden dollars onder de $ 70.000. 

Mocht bitcoin de komende week wederom een dreun om de oren krijgen, is het zaak om ieder geval boven de $ 67.000 stand te houden. Anderzijds zou de zone rond $ 72.000 de nodige verkoopdruk op kunnen leveren, net als vorige week.

Amerikaanse inflatiedata

Het is deze week weer tijd voor verse inflatiedata uit de VS. Allereerst wordt aankomende woensdag om 14:30 uur Nederlandse tijd de (kern-) consumentenprijsindex (CPI) van de maand mei naar buiten gebracht. Er wordt een jaarlijkse CPI van 3,4% verwacht, en een maandelijkse prijsstijging van 0,1%. Voor de kernvariant, zonder de volatiele voedsel- en energieprijzen meegerekend, verwacht men een jaarlijkse prijsstijging van 3,5% en een maandelijkse stijging van 0,3%.

Met lager dan verwachte cijfers nemen de verwachtingen voor snellere renteverlagingen vanuit de Amerikaanse centrale bank toe, wat bullish zou zijn voor de bitcoin koers.

Een dag later zal het stokje doorgegeven worden aan de producentenprijsindex (PPI). Deze meet de prijsveranderingen vanuit de producenten. Aangezien deze prijzen uiteindelijk doorberekend worden aan de consumenten, kan het een indicator zijn voor toekomstige inflatie.

Nieuws rentebesluit VS

Woensdagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd krijgen we bovendien te horen wat de Amerikaanse centrale bank met het huidige rentetarief van 5,25  –  5,50% gaat doen. Heel spannend lijkt het besluit echter niet te gaan worden. 99,4% van de markt verwacht namelijk dat er geen verandering zal worden doorgevoerd.

Veel aandacht zal daarentegen uitgaan naar de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, die volgt op het rentebesluit. Zoals altijd hoopt men dat hij iets los zal laten over het toekomstige monetaire beleid van de bank.

Al met al belooft het een spannende week te gaan worden voor bitcoin. Momenteel houdt de bitcoin koers zijn adem in vlak boven de $ 69.000, in afwachting van de twee cruciale dagen later deze week.


The post Bitcoin gaat cruciale week tegemoet, hier moet je op letten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.