“Bitcoin gaat $80.000 vóór de aanstaande halving”

Bitcoin staat weer voor een forse prijsbeweging naarmate de halving rond 20 april andert, zo stellen diverse analisten.

“Bitcoin gaat $80.000 testen”

Bitcoin (BTC) is dagelijks onderwerp van diverse prijsvoorspellingen. Nu doet de gerenommeerde crypto-analist Michaël van de Poppe een duit in het zakje in een nieuwe tweet. Hij voorziet (opnieuw) een aanzienlijke stijging van de bitcoin koers. Volgens hem maakt de cryptomunt zich op om de $75.000-80.000 grens te testen voor de naderende halvering.

Volgens Van de Poppe bevindt bitcoin zich momenteel in een consolidatiefase en hij gelooft dat het dicht bij de piek van zijn huidige run is. Mogelijk komt er dus nog een test van de all-time high van $73.794. Hij verwacht dat er na het bereiken van een nieuwe piek er weer een correctiefase volgt. Dat beleggers winst gaan nemen, kan een van de redenen zijn.

Institutionele interesse

Ook analist Caleb Franzen is optimistisch gestemd waarbij hij juist kijkt naar de 1-uursgrafiek. Zo verwacht hij een uitbraak zodra het uit een mini-weerstandszone breekt. Hij stelt zijn doel bij naar $83.000.

Verder ziet Ki Young Ju dat de huidige cyclus een ander karakter heeft dan vorige cycli. De CEO van CryptoQuant becijfert dat er 86 miljard dollar aan institutionele fondsen naar de bitcoinmarkt zijn gevloeid de afgelopen zes maanden. Daarbij vergelijkt hij het moment dat MicroStrategy de markt betrad. En het moment dat BlackRock, misschien wel de grootste vermogensbeheerders ter wereld, de markt betrad.


The post “Bitcoin gaat $80.000 vóór de aanstaande halving” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.