Bitcoin Futures op CME Bereiken Bijna Recordhoogte van 2021

De interesse in Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) nadert de historische piek van eind oktober 2021, met een actuele waarde van $5,2 miljard. Dit bedrag ligt slechts $200 miljoen onder de toen bereikte recordhoogte.

In de afgelopen 30 dagen is de marktactiviteit in CME’s Bitcoin futures gestegen van $3,63 miljard naar $5,20 miljard, volgens data van Coinglass. Deze toename loopt parallel aan een stijging van 26% in de Bitcoin koers in dezelfde periode, waarbij de munt momenteel net boven de $44.000 handelt.

Deze sterke groei in marktactiviteit viel samen met een aanzienlijke stijging in de Bitcoin prijs, die opliep van $45.000 naar $66.000.

Tony Sycamore, analist bij IG Australia, wijst erop dat de toegenomen marktactiviteit duidt op vernieuwde belangstelling voor Bitcoin, maar het biedt geen inzicht in de positie van handelaren op de CME. Dat doet hij in gesprek met Cointelegraph.

Uit een rapport van de CME aan de Commodity Futures Trading Commission van 28 november bleek dat de ‘grote spelers’ op dat moment netto short posities hadden, met meer short dan long posities.

Totdat het nieuwste rapport van de CME op 12 december uitkomt, blijft de exacte positionering van de handelaren onbekend. Sycamore waarschuwt dat als de markt overwegend long posities zou hebben, dit zorgen zou kunnen baren over een plotselinge koersomslag. Op dit moment lijkt dit echter niet aan de orde.

Volgens Sycamore wordt de recente prijsstijging van Bitcoin waarschijnlijk meer beïnvloed door de macro-economische situatie dan door speculatie rond de mogelijke goedkeuring van spot ETF-producten door de SEC. De beslissing over deze ETF’s wordt begin januari verwacht.

In november heeft CME de toppositie in marktactiviteit voor Bitcoin futures overgenomen van Binance, wat wijst op een toenemende interesse van traditionele financiële instellingen in cryptoproducten.

Hoewel veel analisten menen dat de goedkeuring van een spot ETF een snelle prijsstijging voor Bitcoin zou veroorzaken, twijfelen sommigen aan de duurzaamheid van de huidige rally. Zij voorspellen een ‘verkoop het nieuws’-reactie in de dagen en weken na een mogelijke goedkeuring.


The post Bitcoin Futures op CME Bereiken Bijna Recordhoogte van 2021 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.