Bitcoin futures aanstaande op B3, aandelenbeurs in Brazilië

Een populaire Braziliaanse aandelenbeurs heeft de goedkeuring gekregen om bitcoin futures aan te bieden. Het gaat om de beurs genaamd B3. Vanaf 17 april zal de handel mogelijk zijn op hun platform.

De bitcoin futures zullen zijn gekoppeld aan de Nasdaq Bitcoin Reference Price. Elk futurescontract wordt vastgesteld op 10% van de prijs van bitcoin. Het verloopt maandelijks. B3 schrijft:

“Bij de lancering zal het bitcoin futurescontract in eerste instantie bestaan uit marktmakers, partijen die over het product onderhandelen en helpen met de liquiditeit en betrouwbaarheid in de prijsvorming.”

B3 zegt dat het futurescontract een financiële afwikkeling in fiatgeld zal hebben. Er worden dus niet fysieke bitcoin uit de markt gekocht of verkocht. De beurs zegt daarnaast ook dat de officiële lancering nog uitgesteld kan worden. Wat wel blijft staan: B3 heeft juridische goedkeuring gekregen.

B3 biedt talloze exchange traded funds aan en is ook niet onbekend met cryptovaluta. Ze zeggen dat “de lancering voldoet aan de vraag naar een derivaat dat een afdekking mogelijk maakt tegen de prijsschommelingen van bitcoin of een gerichte blootstelling aan de activa.”

Denk aan bedrijven die bitcoin verdienen (zoals miners), maar die de boekhouding in fiatgeld bijhouden. Met een futures contract kun je een prijs vaststellen voor op een bepaald moment in de toekomst. Daarmee kun je volatiliteitsrisico’s afdekken voor de bitcoin die je moet vasthouden of nog moet ontvangen.

De institutionele acceptatie van cryptovaluta groeit hard in Brazilië. De grootste bank van het land, Itau Unibanco, kwam onlangs met een handelsdienst voor cryptocurrency’s.

Vorig jaar hebben de autoriteiten een wet aangenomen die ervoor zorgt dat beleggers in 2024 een belasting van 15% krijgen op hun cryptobezit.


The post Bitcoin futures aanstaande op B3, aandelenbeurs in Brazilië appeared first on Bitcoinmagazine.nl.