“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende cryptosupercyclus, die bitcoin kan voortstuwen naar maar liefst $500.000. Optimisten beweren dat dit een volledige financiële verandering gaat inluiden, en dat dit de aandacht van Wall Street gaat grijpen.

Bitcoinexplosie

De cryptocurrency maakt dit jaar een onverwachte opleving door en is in 2023 met meer dan 150% gestegen. Marktvolgers kijken reikhalzend uit naar de mogelijke goedkeuring van een op de VS verhandeld exchange-traded fund (ETF) met bitcoin als onderliggende asset.

Deze optimistische vooruitzichten hebben Coinbase CEO Brian Armstrong en anderen ertoe gebracht te beweren dat “bitcoin de spil kan zijn voor het uitbreiden van de westerse beschaving.” Ondertussen variëren voorspellingen over de toekomstige waarde van de munt sterk, van $50.000 op korte termijn tot meer dan $530.000, volgens een rapport van Bloomberg op 4 december.

Factoren die winst stimuleren

Waardoor stijgt de prijs? Uit de jaren 2020 en 2021 weten we dat de aanzienlijke instroom van liquiditeit in het systeem tijdens de pandemie een belangrijke reden was van de stijging naar uiteindelijk $69.000. Het is de komende maanden de vraag wat de Amerikaanse centrale bank gaat doen. Zodra de beleidsrente daalt, stroomt er weer meer liquiditeit naar de markten.

De verwachting is dat een goedkeuring van een Bitcoin ETF in Amerika een kwestie van tijd is. Geldmanagers kunnen op deze manier handiger inspelen op deze groeiende markt met systemen die ze al kennen. Naar verwachting stromen er dan miljarden dollars naar deze nieuwe beleggingsproducten. De aanbieders moeten bitcoin inkopen om het product te kunnen aanbieden.

Bitcoin heeft echter de afgelopen jaren talloze cycli van hype doorgemaakt, terwijl er nog steeds een stijging van 65% nodig is om een de oude top te bereiken. Vorige pieken zijn geëindigd met dalingen, zoals blijkt uit een daling van 64% van bitcoin vorig jaar na een stijging van 60% in 2021. Het dal lag rond de $15.500 per bitcoin, maar in 2023 is de munt weer 150% gestegen.


The post “Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg appeared first on Bitcoinmagazine.nl.