Bitcoin ETF’s Zien Weer Explosieve Groei: Miljoenen Stromen Binnen in Slechts 3 Dagen!

BitMEX Research laat zien dat er drie dagen achter elkaar meer dan $100 miljoen in bitcoin exchange-traded funds is gestroomd. De week begon rustig met slechts $1 miljoen aan inleg op maandag. Maar al snel, op dinsdag, werd er $418 miljoen ingelegd. Op woensdag kwam er $243,4 miljoen bij en gisteren werd er nog eens $183 miljoen geïnvesteerd. Aangezien de Amerikaanse markten gister gesloten waren vanwege de Goede Vrijdag vakantie, bleef het bij deze instroom.

BlackRock ETF blijft het populairste

Ondanks dat beleggers vorige week terughoudend waren met investeren in bitcoin ETF’s door een daling in de crypto prijzen, lijkt die aarzeling nu verminderd. Het meest populaire fonds blijft BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), dat de meeste activa beheert van de negen fondsen, met een instroom van $17,7 miljard.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, zei in een interview met Fox Business op woensdag dat hij “nooit had voorspeld” dat het zo goed zou doen bij particuliere beleggers.

Goedkeuring van de SEC voor bitcoin ETF’s

In januari gaf de Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht aan 11 bitcoin ETF’s, na tien jaar lang nee te hebben gezegd tegen deze producten. De fondsen stellen beleggers in staat om aandelen te kopen die de onderliggende prijs van de grootste cryptocurrency volgen.

Echter, niet alle Bitcoin ETF’s presteren even goed. Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) heeft te maken met aanzienlijke uitstroom, omdat failliete crypto bedrijven aandelen inwisselen en beleggers op zoek zijn naar fondsen met lagere kosten. Ondanks dit, ziet de algemene Bitcoin ETF-markt aanzienlijke instroom, wat bijdraagt aan een bijna 50% toename in de waarde van Bitcoin sinds de goedkeuring van de ETF’s op 11 januari.

Vanwege deze goede prestaties van de bitcoin ETF’s, maken grote bedrijven zoals Bitwise zich ook hard voor een mogelijke ethereum ETF. In mei van dit jaar wordt er een voorlopige uitspraak gedaan of de ethereum ETF’s wel of niet komen.


The post Bitcoin ETF’s Zien Weer Explosieve Groei: Miljoenen Stromen Binnen in Slechts 3 Dagen! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.