Bitcoin ETF’s zien 8e groene dag op rij, behalen indrukwekkende mijlpaal

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een uitstekend momentum te pakken. De fondsen hebben woensdag voor de achtste achtereenvolgende handelsdag een positief resultaat neergezet. Dankzij de instroom is er tevens een bijzondere mijlpaal bereikt, wat het succes van de beursintrede meer dan onderstreept.

Bitcoin ETF’s zetten sterke reeks voort

Na weken aan teleurstelling hebben de in januari op de markt gebrachte BTC-fondsen het weer volledig op de rit. Sinds 13 mei verkeren de ETF’s al in een positieve reeks, gekenmerkt door dagelijkse netto-instromen.

Gisteren haalden de beursfondsen een totaal van 154 miljoen dollar binnen, zo laat data van Farside Investors zien. Hoewel dit de ‘slechtste’ dag in een week was, is het uiteraard bemoedigend dat er wederom een positief resultaat is neergezet. 

Bitcoin ETF Flow Table (US$m)

Uit een X-bericht van HODL15Capital blijkt dat de totale instroom van afgelopen woensdag overeenkomt met 2211 bitcoins. Met een huidige block reward van 3,125 BTC wordt gemiddeld genomen zo’n 900 bitcoins per dag in circulatie gebracht. De instroom van woensdag ligt dus bijna 2,5 keer hoger dan het aantal nieuwe in omloop gebrachte bitcoins. Volgens het economische principe van vraag en aanbod is dit zeer bullish te noemen.

De instroom van woensdag heeft ertoe geleid dat alle fondsen tezamen nu meer dan 850.000 bitcoins bezitten als onderpand, wat een uiterst bijzondere mijlpaal is. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze gigantische stapel een astronomische waarde van zo’n 57 miljard dollar.

BlackRock aan kop

Een diepere duik in de data van woensdag wijst erop dat uitsluitend BlackRock en Fidelity een kapitaalinstroom zagen. BlackRock spant de kroon met een netto-instroom van 92 miljoen dollar en Fidelity verwelkomde een totaal van 74,6 miljoen dollar.

Grayscale zag voor het eerst in een week weer zijn GBTC-fonds krimpen. Na zijn beste reeks ooit neer te hebben gezet van vijf achtereenvolgende dagen zonder uitstromen, verliet woensdag 16,1 miljoen dollar het fonds. Of GBTC hiermee weer in zijn oude negatieve patroon is gekomen moet nog blijken. Vanaf de lancering in januari tot begin mei werd GBTC nog iedere handelsdag geteisterd door uitstromen. 

 


The post Bitcoin ETF’s zien 8e groene dag op rij, behalen indrukwekkende mijlpaal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.