Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun lancering vorige maand, wat wijst op een aanzienlijke verschuiving in de interesse van beleggers naar cryptocurrency. Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, bereikte het handelsvolume bijna $2 miljard, wat het hoogste totaal is sinds de eerste handelsdag op 11 januari.

Toename in handelsvolume in bitcoin ETF’s

Onder de leidende bitcoin ETF’s had VanEck’s HODL ETF een aanzienlijk handelsvolume van net onder de $400 miljoen. De WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) en BitWise’s ETF zagen ook aanzienlijke handelsvolumes, respectievelijk $221,9 miljoen en $178,29 miljoen.

Balchunas merkte op dat VanEck’s HODL ETF “vandaag wild gaat met $258 miljoen in volume, een 14x sprong over zijn dagelijkse gemiddelde.” Hij vervolgde: “En het is niet één grote belegger (wat logisch zou zijn), maar eerder 32.000 individuele transacties, wat 60x zijn gemiddelde is.”

Toename door Presidents’ Day?

Het is gesuggereerd dat de reden voor de piek kan zijn dat de Amerikaanse markten op maandag gesloten waren voor Presidents’ Day, en transacties over het weekend werden afgehandeld op de eerste werkdag van de week. Wat betreft de prijs van bitcoin zelf, deze wordt net boven de $52.000 verhandeld.

Bitcoin ETF’s verpletteren goud

Greta Yuan, hoofd van onderzoek bij VDX, een gereguleerde beurs in Hongkong, schreef in een e-mailinterview: “De sterke instroom in Bitcoin ETF’s door institutionele beleggers geeft een risico-aan sentiment aan. Ondertussen hebben Gold ETF’s een netto uitstroom gezien. De uitstroom van gold ETF’s kan te wijten zijn aan de stijgende vraag van wereldwijde beleggers naar Amerikaanse aandelen.”

Sinds de lancering van 10 spot bitcoin ETF’s op 11 januari hebben gold ETF’s aanzienlijke uitstromen ervaren, met bijna $10 miljard aan instromen in de twee grootste bitcoin ETF’s tot nu toe, hoewel dit natuurlijk niet direct wijst op een directe overstap van geld van fondsen naar bitcoin in plaats van goud.


The post Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.