‘Bitcoin ETFs trekken $150 miljard aan kapitaal aan in 2025’

Ric Edelman, de oprichter van de Digital Assets Council of Financial Professionals, verwacht dat de spot bitcoin ETFs voor het einde van 2025 voor 150 miljard dollar aan instromen mogen opschrijven. Voor datzelfde moment voorziet hij een bitcoin koers van 150.000 dollar. Dat zou een gigantische stijging betekenen vanaf de huidige 52.000 dollar.

Bitcoin koers van 150.000 dollar?

Edelman geeft aan dat onafhankelijk financieel adviseurs ongeveer 8 biljoen dollar aan assets controleren. 77 procent van die adviseurs zou volgens een recent onderzoek op zoek zijn naar exposure op bitcoin.

Gemiddeld willen zij volgens dat onderzoek 2 tot 3 procent van hun kapitaal richting bitcoin duwen. Daarbij zitten dan volgens Edelman nog niet eens de instromen van wirehouses, regionale broker-dealers en institutionele beleggers.

Bijkomend voordeel is dat financieel adviseurs geen kortetermijnbeleggers zijn. Als zij in een asset stappen, dan doen ze dat over het algemeen met een plan en niet met het plan om diezelfde assets na drie weken alweer te verkopen.

Waarom is bitcoin belangrijk voor investeerders?

Edelman en Bitwise CIO Matt Hougan waren het met elkaar eens dat de rol van bitcoin in een portfolio vooral op diversificatie gericht is. Bitcoin is een manier om je portfolio te beschermen tegen onzekerheid en economische onraad, zo zijn de twee van mening.

Opvallend is dat de kosten van de Spot Bitcoin ETFs een stuk lager zijn dan die van de goud ETFs. Zo hanteert Bitwise een fee van 0,20 procent, terwijl de grootste goud ETF een fee van 0,40 procent hanteert.

Dat heeft er wellicht mee te maken dat het opslaan en bewaren van goud een veel duurdere operatie is dan bij bitcoin. De digitale aard van bitcoin maakt het heel goedkoop om de digitale munt voor mensen te beheren.

Daarmee alleen al heeft bitcoin een voordeel op goud. Uiteindelijk zijn bitcoin en goud allebei een store of value en gaat het erom hoe efficiënt ze daarin zijn. Dit feit maakt bitcoin op dit vlak iets efficiënter dan goud.


The post ‘Bitcoin ETFs trekken $150 miljard aan kapitaal aan in 2025’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.