Bitcoin ETF’s schieten uit de startblokken: $1,2 miljard handelsvolume in 30 minuten

In een opmerkelijke ontwikkeling op de cryptocurrency markt hebben spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) een indrukwekkend handelsvolume van $1.2 miljard bereikt, en dat in slechts de eerste dertig minuten van de handel. Deze gebeurtenis markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van digitale valuta.

Bij de opening van de markt, waren de spot Bitcoin ETF’s van VanEck ($HODL), Grayscale ($GBTC), en BlackRock ($IBIT) de voorlopers in deze snelle race. Ondanks een iets latere start, wist VanEck’s $HODL ETF snel aansluiting te vinden bij de concurrentie. De intensiteit waarmee deze fondsen uit de startblokken schoten, toont de groeiende interesse en het vertrouwen in Bitcoin als een beleggingsmiddel.

Tegelijkertijd is er een felle strijd losgebarsten over de tarieven van Bitcoin ETF’s. Deze ‘fee war’ drijft de marges naar bijna nul, wat suggereert dat alleen de sterkste spelers deze strijd zullen overleven. Deskundigen voorspellen dat op lange termijn slechts drie bedrijven dominant zullen blijven in deze markt:

  • BlackRock: Met hun omvangrijke middelen kunnen zij het zich veroorloven om voor onbepaalde tijd met nulmarge te werken.
  • Fidelity: Dankzij hun grote klantenbestand zijn zij een sterke concurrent in de markt.
  • Grayscale: Met het grootste vermogen onder beheer (AUM) in de branche, blijft Grayscale een vooraanstaande speler.

Deze ontwikkelingen in de Bitcoin ETF-markt zijn niet alleen indicatief voor de volatiliteit en dynamiek van de cryptosector, maar benadrukken ook de groeiende acceptatie van Bitcoin als een legitiem en waardevol investeringsinstrument.


The post Bitcoin ETF’s schieten uit de startblokken: $1,2 miljard handelsvolume in 30 minuten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.