Bitcoin ETF’s pakken positie over van zilver in Amerikaanse markten

Bitcoin ETF’s hebben een baanbrekende prestatie neergezet door zilver te overtreffen als de op een na grootste ETF-commodity in de Verenigde Staten. Deze ontwikkeling markeert een keerpunt in de acceptatie van digitale activa en roept vragen op over de toekomst van traditionele veilige havens zoals goud en zilver.

In slechts een week handelen hebben Bitcoin ETF’s de zilver ETF’s in de VS overtroffen qua beheerd vermogen. Grayscale’s conversie van zijn GBTC trust naar een ETF versterkte deze groei, met nu ongeveer 647.651 Bitcoin in beheer, gelijk aan $27,5 miljard.

De Goud- en Zilvermarkt in 2024
Goud blijft dominant met $96,3 miljard aan beheerd vermogen verdeeld over 19 ETF’s, maar zilver zakt naar de derde plaats met $11,5 miljard in vijf ETF’s. De goudprijs heeft recentelijk een recordhoogte van meer dan €62.477,19 per kilo bereikt, gesteund door geopolitieke spanningen en aankopen door centrale banken​​.

Analisten suggereren dat goud- en zilvermijnbouwaandelen in 2024 een opleving kunnen ervaren, gedreven door macro-economische veranderingen en een verschuiving weg van de Amerikaanse dollar​​. Zilver, met zijn dubbele rol als industrieel metaal en edelmetaal, biedt unieke kansen, vooral door toenemende vraag vanuit technologische sectoren​​​​.

De vraag is of de sterke interesse in Bitcoin ETF’s zal aanhouden, met competitieve tariefstructuren en innovatieve crypto ETF’s hopen de aanbieders uiteraard van wel.

Bitcoin’s recente succes in de ETF-markt weerspiegelt een groeiende acceptatie en interesse in digitale activa. Tegelijkertijd blijven goud en zilver belangrijke spelers, met potentieel voor groei en stabiliteit in onzekere tijden. Deze dynamiek benadrukt de evolutie van beleggingsstrategieën en de diversificatie van activa onder beleggers.

Zoals de markten zich voortdurend ontwikkelen, blijft het spannend om de wisselwerking tussen traditionele edelmetalen en de opkomende digitale activa te observeren. In een wereld waar verandering de enige constante is, vormen Bitcoin, goud en zilver samen een fascinerend financieel spectrum.


The post Bitcoin ETF’s pakken positie over van zilver in Amerikaanse markten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.