Bitcoin ETF’s noteren handelsvolume van $10 miljard in drie dagen

Sinds de lancering van de 11 spot bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, is het cumulatieve handelsvolume binnen drie dagen gestegen naar $10 miljard. Het is een ongekend aantal voor nieuwe fondsen.

Volgens Bloomberg-analist James Seyffart is Grayscale’s GBTC de opvallende performer onder de spot bitcoin ETF’s. Ze registreerden een indrukwekkend driedaags handelsvolume van $5,2 miljard. Het is echter niet helemaal eerlijk, omdat dit fonds al begon met honderdduizenden bitcoin. Omdat de managementfee met 1,5% vrij fors is, doen veel investeerders deze aandelen van de hand, wat voor een volume (en dus ook verkoopdruk) zorgt.

Verder is ook de IBIT ETF van BlackRock populair. Ze hebben een handelsvolume van $1,997 miljard, terwijl FBTC van Fidelity in dezelfde periode $1,479 miljard noteerde.

Samen waren deze drie ETF’s goed voor een indrukwekkend handelsvolume van $9,771 miljard. De resterende acht spot ETF’s zijn vrij klein.

Seyffart beschrijft het als een doorslaand succes. Hij benoemt dat alles nog in de kinderschoenen staat en dat de concurrentie voor de lange termijn goed is.

“Laat me in de juiste context plaatsen hoe krankzinnig het volume van $10 miljard in de eerste drie dagen is”, volgt Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, aan.


The post Bitcoin ETF’s noteren handelsvolume van $10 miljard in drie dagen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.