Bitcoin ETF’s in twee maanden al goed voor $100 miljard aan volume

Na de lancering van de Amerikaanse spot bitcoin ETF’s in januari, hebbende fondsen te maken met een vliegende start. Vrijdag bereikten de op cryptovaluta gebaseerde financiële instrumenten het cumulatieve handelsvolume van $100 miljard.

Data van Yahoo Finance laat zien hoe het de nieuwe ETF’s ongeveer een maand kostte om een cumulatief handelsvolume van $50 miljard te bereiken. Vervolgens duurde de tweede helft maar twee weken.

Afgelopen maandag noteerden de ETF’s alleen al een dagelijkse handelsvolume van bijna $10 miljard. Vorige week was ook een record, aangezien de cumulatieve handelsvolumes voor de spot bitcoin ETF’s in totaal $22,3 miljard bedroegen.

Terwijl de vraag naar bitcoin ETF’s toeneemt, zorgt dit ook voor een stijgende bitcoinprijs. De bitcoinkoers schoot voor het eerst in de geschiedenis door de $70.000 heen.

Over het geheel genomen zijn de drie meest populaire ETF’s qua volume, die van BlackRock, Fidelity en Grayscale. Maar let wel op: de eerste twee zorgen voor koopdruk, terwijl het GBTC-fonds vooral voor verkoopdruk zorgt.

Dinsdag noteerde het iShares-fonds van BlackRock een nieuw record voor een dagelijkse inflow van $788,3 miljoen. Ofwel: netto is er bijna $800 miljoen in bitcoin geïnvesteerd door klanten van het bedrijf. Andere gelanceerde spot bitcoin ETF’s zijn in de markt gezet door Bitwise, Ark 21Shares, Invesco, VanEck, Valkyrie, Franklin Templeton en WisdomTree.

Eerder deze week probeerde Nate Geraci, president van The ETF Store, de recente gebeurtenissen in perspectief te plaatsen.

“Een wilde statistiek. De totale inflow naar negen nieuwe spot bitcoin ETF’s in de afgelopen twee maanden overtreft de totale instroom in alle fysieke goud-ETF’s in de afgelopen vijf jaar.”


The post Bitcoin ETF’s in twee maanden al goed voor $100 miljard aan volume appeared first on Bitcoinmagazine.nl.